Karpuzların arasındaki çileği hemen görebiliyorsanız çok şanslısınız... İşte IQ seviyeniz

Görsel yanılsama ya da optik illüzyon adı verilen bu olay ışık, objenin rengi ve deseni gibi faktörlerin etkisiyle ortaya çıkar. Yani diğer bir deyişle adeta beynimizi kandırır. Bu optik illüzyon resminde, bir çilek karpuzların arasında saklanıyor. Bu resme bakanların ise sadece %5'i çileği 7 saniyede fark edebiliyor ve karpuzların arasındaki çileği bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor. Peki çileği sende 7 saniyede bulabilecek misin?

Karpuzların arasındaki çileği hemen görebiliyorsanız çok şanslısınız... İşte IQ seviyeniz

Üç kategoriye ayrılan optik illüzyonlar gerçek, fizyolojik ve bilişsel şekilde tanımlanır. Ama tüm bu illüzyonların tek bir ortak özelliği vardır o da beyni kandırmaları olarak bilinir.

 Günümüz popülasyonunun geniş dikkat aralıklarına rağmen, optik illüzyonlar sadece insanların dikkatini çekmekle kalmayıp aynı zamanda ilgilerini çekmelerini ve daha fazlası için geri gelmelerini sağladı. Karpuzların arasında 7 saniyede bir çileği bulmanız gereken böyle bir optik illüzyon mücadelesi önünüze sunuluyor. Başlayalım.

Karpuzların arasındaki çileği hemen görebiliyorsanız çok şanslısınız... İşte IQ seviyeniz - Resim : 1

  RESİMDEKİ GİZLİ ÇİLEĞİ NE KADAR ZAMANDA BULABİLİRSİN?
 

Resimde, karpuz dilimlerinin görülebildiği bir meyve sahnesi gösterilmektedir. Sizin için zorluk, karpuz dilimleri arasında bir çileği tespit etmektir ve onu tespit etmek için 7 saniyeniz vardır. Bunun gibi bir optik yanılsama meydan okuması, gözlem becerilerinizi ve zekanızı test etmenin iyi bir yoludur. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın tek yolu bu değildir.

Ancak, IQ seviyenizi gerçekten bilmek istiyorsanız, profesyonelce hazırlanmış IQ testleri öğrenmenin en iyi yoludur.

Karpuzların arasındaki çileği hemen görebiliyorsanız çok şanslısınız... İşte IQ seviyeniz - Resim : 2

 KARPUZLARIN ARASINDA Kİ ÇİLEĞİ GÖRDÜN MÜ?

Karpuz dilimlerinin arasında 7 saniyede bulmanız gereken gizli bir çilek var. Bu basit bir meydan okumadır ve olağanüstü gözlem becerilerine sahip kişiler çileği çabucak görebilir. Resimdeki çileği buldunuz mu? Çilek, karpuzla ustaca harmanlanmış ve ilk bakışta fark edilmesini zorlaştırmış. Acele edin, zaman tükeniyor.

Dikkatinizi görüntüye odaklayın ve çileğe benzeyen bir şey fark edip etmediğinize bakın. Çilek bu resimde herhangi bir yerde bulunabilir, tüm alanları taramak için resmi yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Gizli çileği gördün mü?

Karpuzların arasındaki çileği hemen görebiliyorsanız çok şanslısınız... İşte IQ seviyeniz - Resim : 3

 İŞTE ZEKA BULMACASININ  CEVABI

Süre doldu. Kaçınız zaman sınırı içinde çileği bulabildiniz? Çileği fark edenleri tebrik ederim. Mükemmel gözlem becerileriniz var. Çileğin nerede olduğunu mu merak ediyorsunuz? Çilek görüntünün sol tarafında bulunuyor, şekli ile tanımlanabilir, tüm karpuz dilimleri üçgen şeklinde iken çilek ovaldir.