Kırmızı listede yer alan canlı, ağaç dallarının arasında aniden ortaya çıktı. Vatandaş hemen cep telefonuyla çekti

Kırmızı listede yer alan ve oldukça ender görülen canlı Erzincan'da aniden ağaç dallarının arasında belirdi. Onu gören vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Dalların arasında duran canlının IUCN kırmızı listesinde yer alan bir vaşak olduğunu fark eder etmez telefonunu çıkardı.

Kırmızı listede yer alan canlı, ağaç dallarının arasında aniden ortaya çıktı. Vatandaş hemen cep telefonuyla çekti

UCN kırmızı listesinde yer alan vaşak Erzincan'da ağaç dallarının arasında aniden ortaya çıktı. Onu ağaç dalarının arasında gören vatandaş önce ne yapacağını bilemedi daha sonra cep telefonu ile hemen görüntüye aldı. 

İLK ÖNCE KEDİ ZANNETTİ

Erzincan’ın Tercan ilçesinde nesilleri tehdit altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Yunus Yıldız isimli vatandaş tarafından ağaçta görüntülendi. Tercan’ın Çadırkaya Köroğlu yaylasında hayvanlarını otlatan Yıldız, bir anda köpekler tarafından bir hayvanın kovalandığını fark etti.

İlk önce büyük bir kedi zannettiği vaşağı “pisi pisi” diyerek çağırdı. Yıldız’ın vaşak ile sohbeti ise izleyenlere tebessüm ettirdi. Bir süre ağaçta bekleyen vaşak, köpeklerin tehlikesini atlatınca inerek gözden kayboldu.