Kış ayının gözdesi, doğal şifa kaynağı kış çayı kapış kapış gidiyor

Kasım ayı ile beraber gündeme gelen nezle, gril ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar vatandaşlar korkutmaya başladı. Havaların soğuması ile beraber tek tek soğuk algınlığı geçirmeye başlayan vatandaşlar çareyi kış çayında buluyor.

Kış ayının gözdesi, doğal şifa kaynağı kış çayı kapış kapış gidiyor

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği son günlerde, aktarlar dolup taşmaya başladı. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak, bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlar kış çayı tüketmeye başladı. 

KIŞ AYININ ARANAN İSMİ KIÇ ÇAYI OLDU

Ağrı’da, havaların iyice soğumasıyla birlikte her yıl aktarlar tarafından özel olarak hazırlanmaya başlayan kış çayı karışımları, aktarlardaki yerini aldı. Soğuklardan etkilenmemek ve uzun geçen kış aylarında hasta olmamak için yaptıkları özel kış çayı karışımının vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı kalkan görevi gördüğünü belirten aktarlar, kış çayının soğuk algınlığı dışında solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiğini vurguladı. Hastalıktan korunmak için tüketilen kış çayı aynı zamanda grip ve soğul algınlığı sürecinde tüketildiğinde boğazı yumuşatarak boğaz ağırısını yatıştırıyor. Bu özelliği ile hastalığa yenik düşen vatandaşlarında tercihi olan kış çayı popülerliğini koruyor. 

 

Kış ayının gözdesi, doğal şifa kaynağı kış çayı kapış kapış gidiyor - Resim : 1