Kış fena bastırdı! Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Kara kış çok fena bastırdı. Erzurum'da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kış fena bastırdı! Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Yılbaşına az bir süre kalmışken, kara kış kendini iyiden iyiye hissettirdi. Erzurum’da sabah saatlerinde birden bastıran kar yağışı, merkezi bölgeleri beyaza bürüdü. Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. 

9 köy yolu ulaşıma kapandı 

Ardahan’ın kent merkezi ve köylerinde dün sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi.  Kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. 9 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri bölgede yol açma çalışması başlattı. Ekiplerin yoğun süren çalışmasının ardından kapalı köy yolları ulaşıma açıldı. Ardahan Belediyesi kentteki kar yağışı sonrası seferber oldu. Ekipler ana arter ve çevre yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptı.

Kış fena bastırdı! Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı - Resim : 1

Erzurum beyaza büründü

Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, Erzurum’un çeşitli bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor.  Kent genelinde yağmaya devam eden kar, merkezi bölgeleri beyaza bürüdü.

Kritik uyarı

Meteoroloji Erzurum 12’nci Bölge Müdürlüğü de vatandaşları bölge genelinde kar yağışı, gece-sabah buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.