Konya, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, Mersin, Sivas, Yozgat, Kayseri... Kara haber geldi.. Hepimizi derinden etkileyecek

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye hakkında üzücü bir haberi verdi. Ökten, "Çöl tozu bu sene çok az gerçekleşti ve önümüzdeki 10 gün çöl tozu beklenmiyor. Maalesef bu durum iyi değil. Çöl tozları tarım için önemlidir." dedi. Türkiye'de tarımın en çok yapıldığı iller arasında Konya, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, Mersin, Sivas, Yozgat ve Kayseri yer alıyor.

Konya, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, Mersin, Sivas, Yozgat, Kayseri... Kara haber geldi.. Hepimizi derinden etkileyecek

Türkiye'de kış aylarının kurak geçmesi hem içme, hem kullanma suyunu etkiledi. Önümüzdeki yıllarda bu durumu daha derinden fark edeceğiz. Ayrıca kurak geçen kış, tarım faaliyetlerinde de olumsuz etkiler yarattı. 

ŞİMDİ DE ÇÖL TOZU GELMEYECEK

Son olarak da meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye hakkında kötü bir haberi verdi. Ökten, Türkiye'de 10 gün boyunca çöl tozu beklenmediğini belirterek, "Çöl tozu bu sene çok az gerçekleşti ve önümüzdeki 10 gün çöl tozu beklenmiyor. Maalesef bu durum iyi değil. Çöl tozları tarım için önemlidir. Bitkileri besler. Önceki seneler çok daha fazla ve yoğun olurdu. Bu sene, gerçekleşecek rekolteden çöl tozunun önemini anlayabiliriz.." dedi. 

Konya, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, Mersin, Sivas, Yozgat, Kayseri... Kara haber geldi.. Hepimizi derinden etkileyecek - Resim : 1