Korona virüsü hastaları neden yüz üstü yatırılıyor?

Korona virüsü tedavisi gören bazı hastaların hastanelerde yüz üstü yatırılması dikkat çekmişti. Elde edilen bilgiye göre bu durum tedavide hayati bir önem taşıyor.

Korona virüsü hastaları neden yüz üstü yatırılıyor?

Çin'den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs can almaya devam ederken, Kovid-19'a karşı tedavi ve aşı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Pandeminin Avrupa'ya yayıldığı ilk dönemlerde, İtalya'daki yoğun bakım ünitelerinde kaydedilen görüntüler çok konuşulmuştu. O görüntülerde bazı hastaların yüz üstü yatırılarak cihazlara bağlandığı görülmüştü. Bu yöntemin hastalığın tedavisinde büyük bir önem arz ettiği kaydedildi.

Türkiye'deki yoğun bakımlarda da aynı tedavi yöntemi kullanıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde BBC ekibi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yoğun bakım servisini görüntülemişti. Burada BBC'ye konuşan Kovid-19 Yoğun Bakım Hemşirelik Hizmet Sorumlusu Aycan Kelez Yayık, hastaların yüz üstü yatma sebebinin şu sözlerle açıklamıştı: "Hastaları, o ödemin bir daha sönmesi ve oksijenasyonunun rahat sağlanması için için yüz üstü yatırmak zorunda kalıyoruz. O yüzden gördüğünüz bu hastalar yüz üstü yatıyor. Bundan fayda görüyoruz ama, öyle gözüküyor."