Korona virüsün işini zorlaştıran ve kolaylaştıran besinler - Tuba Kayan Tapan

Özay Şendir ile İnce Ayar'da Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Tuba Kayan Tapan, korona virüsüne karşı hangi besinlerin koruyucu etkileri olacağını açıkladı.

İllaki kelle paça yemek gerekmediğini söyleyen Tapan, "Antioksidan etkisi olan sarımsak. Her gün tükettiğiniz takdirde savunma sisteminizi güçlendirmiş oluyorsunuz. Soğan ya da pırasa da aynı etkide. Haftada 1 kez yiyerek bağışıklık sistemini korumuş olmazsanız. Ayrıca buna virüs bulaşmadan önce başlamalı" diye konuştu.

Hapına göre taze sarımsağı yemenin daha etkili olacağını belirten Kayan, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren diğer besinleri, bazı besinler hakkında internette yayılan iddiaları değerlendirdi, hangi besinin ne kadar alınması gerektiğini anlattı. Bir şeyi dozajında almayınca böbrek ve karaciğere zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Meyvenin suyunun değil kendisinin tüketilmesinin çok daha faydalı olduğunu belirten Kayan, kuruyemişteki omega 3, çinko ve selenyumun da bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini belirtti. Bu besinlerin yerlisinin tercih edilmesinin daha doğru olacağını da ekledi. Trans yağların bağışıklık sistemini zayıflattığının da altını çizdi.