KÜBRA 31 Mart seçim sonuçlarını da değiştirir mi?

Netflix’te sekiz bölümlük ilk sezonu yayınlanan KÜBRA adlı diziyi mutlaka izleyen vardır aranızda. Çok ilginç ve dikkate değer buldum. Yazar Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dizi. Gerçi dizinin ana aksını oluşturan telefona gelen mesajlar fikri, hayatım boyunca okuduğum en etkili yazarlar arasında yer alan Burak Özdemir’in TANRI’NIN DOĞUM GÜNÜ adlı, İslamiyet’i ve Kur’an-ı Kerim’i anlatan, son derece çarpıcı eserinden “esinlenilmiş” olsa da dizinin genel gidişatı tamamen farklı yönde seyrediyor.  Tanrı’nın Doğum Günü, “Tanrı”nın İslamiyet’i anlatmak için bir reklamcıya bilgisayarından mesaj göndermesiyle başlıyor. Reklamcıya mesaj yollayan ve bilgisayarını adeta bloke eden “bilinmezlik” kendini Dona olarak tanıtıyor.  Dona, reklamcıyı seçmesinin sebebini “Dini anlatmak için bir reklamcıya ihtiyacım vardı” diye açıklıyor ironik biçimde ve diyaloglar başlıyor. Reklamcı, İslam ile ilgili hepinizin kafasındaki soruları birer birer soruyor. Tek kelimeyle inanılmaz. İslamiyet’i ve Kutsal kitabımızı bu sayede tanıyan, anlayıp etkilenen yüzbinlerce insanımızın olduğunu söyleyeyim size, bu yeterli. Yaklaşık 2 milyon adet satmış bir kitaptan söz ediyorum. Burak Özdemir ardından Levh-i Mahfuz adlı kallavi eserini de çıkardı. Her ikisini de bilhassa öneririm.

KÜBRA’ya dönelim. Askerlik hizmetinde teröristler tarafından gözünün önünde 10 arkadaşı şehit edilen Gökhan adlı tamirci ustasına bir gün KÜBRA adlı hesaptan “Sen farklısın” diye mesaj gelir… Olaylar böyle başlar, peş peşe “mucize”ler yaşanır. Sosyal medya hesabının adı SEMAVİ olan genç adam “Allah bana mesaj gönderiyor” der ve Türkiye’de yavaş yavaş her şey çığırından çıkmaya başlar. Sonunda anlaşılır ki KÜBRA bir şirkete bilgisayar programını satan aşırı zeki bir bilişimcinin, kendi kontrolünden de çıkan YAPAY ZEKÂSI’ndan başkası değildir. Ancak iş burada bitmez ve daha ilginç bir hal alır. Çünkü Yapay Zekâ tek başına Yapay Zekâ mıdır? Son bölüm kritik bir noktada nihayetlenir.

31 MART SEÇİMİ TEHDİT ALTINDA MI?

Yukarıda yazdıklarımın sebebini anlatayım size. FETÖ’nün örgütlenme ve kodlama sistemlerini anlatarak Emniyet İstihbarat için de bilgi kaynağı olan Yüksek Elektronik Mühendisi Ayhan Şahin’den bir mesaj aldım dün:

“Fuat Bey özellikle İstanbul ve Ankara için yine İsrail destekli FETÖ uzantılı bir seçim manipülasyonu planlanıyor. FETÖ’cü hesapların şu aralar kullandıkları ortak dilin parolası ise ERDOĞAN SONRASI… Bunlar bu ortak dili bir yerden almadan geliştiremezler.”

Ayhan Şahin dün yaklaşık bir yıl önce YAPAY ZEKÂ kullanılarak dünyada seçimlerin nasıl manipüle edildiğini hatırlattı ve “FETÖ ve benzeri örgütlerin sürekli sinsi bir hazırlık içinde oldukları unutulmasın” uyarısında bulundu.

Ayhan Şahin’in bahsettiği olay 13 Şubat 2023 tarihli Guardian gazetesinin bir haberine dayanıyor. Kendisi bunu o vakit “Yıllardır seçimler öncesi en büyük tehlikenin yapay zekâ ve siber hilelerle oluşturulmuş trol hesaplar olduğunu anlatmaya çalıştım. İsrailli Team Jorge’un, 33 ülkedeki seçimlerde dezenformasyon ağları oluşturarak seçimleri nasıl etkiledikleri ifşa oldu” diye anlatmıştı.

ARKASINDAKİ İSİM İSRAİL ÖZEL KUVETLER AJANI TAL HANAN

Devam edelim:

YAPAY ZEKÂ öyle trol hesaplar oluşturuyor ki SMS, telefon numarası, Gmail hesabı ve onaylı sosyal medya hesapları var. Her hesap için fotoğraf bile üretmişler. Telefon numaralarıyla doğrulanmış WhatsApp ve Telegram hesapları da mevcut.

İşte Guardian gazetesi bu Yapay Zekâ ile seçim sonuçlarını değiştirme ekibini ifşa etti. (*) Gizli bir soruşturmayla ortaya çıkan bilgisayar korsanlığı ve dezenformasyon ekibinin beyni 50 yaşında Tal Hanan adlı İsrail Özel Kuvvetler Ajanı. Hanan’ın ekibinin adı ise TEAM JORGE. Bilgisayar korsanlığı hizmetleri satıyor ve sahte sosyal medya profillerinden oluşan geniş bir trol ordusuna erişim sağlıyor. Bu trol hesaplar otomatik tweet oluşturma özelliğine sahip. Geçtiğimiz yıllardaki orman yangınlarından hatırlayacaksınız TÜRKİYE YANGIN, HELPTURKEY hashtagları dünya çapında viral olmuş, TT listesinin başından inmemişti. FETÖ’nün oluşturduğu bir YAPAY ZEKÂ’nın milyonlarca kişinin yanı sıra ülkemizde sanatçı geçinen geri zekâlılıktan malul koyunlar ordusunu nasıl harekete geçirdiğini de yaşayarak gördük. Çünkü Yapay Zekâ “TÜRKİYE YANGIN, HELPTURKEY YAZ 10 olumsuz tweet üret” komutunu aldığında binlerce trol hesap yapay zekâ ile birbirine benzemeyen milyonlarca mesaj üretebiliyor. Seçimleri de etkileyen bu trol hesaplar için yerel sunucular hazırlanıyor. Kenya’daki seçimler etkilenecekse hesaplar Kenya’nın içinden mesaj atmış gibi görünüyor. Manipülasyon Türkiye’de yapılacaksa IP adresleri Türkiye gibi sanal kurgu oluşturuluyor.

Ve bu Team Jorge gibi İsrail’de en az 10 şirket olduğu bilgisini de verelim de meselenin ciddiyeti anlaşılsın. İsrail bizi son zamanlarda çok seviyor malum, o yüzden.

Ve burada Anadolu Ajansı’nın bir haberine bakalım:

“Risk uzmanları, birçok büyük ekonomide bu yıl ve 2025'te yapılacak seçimlerde yapay zekâ kaynaklı yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonun önemli bir risk olarak öne çıktığını belirtiyor. Bu yılın dünyada, tarihteki en büyük seçim yılı olduğu ifade ediliyor. ABD, Rusya, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Tayvan, Endonezya, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye'deki yerel seçimler dahil 50'den fazla ülkede 4 milyar insan, sandık başına gidecek.

Kısaca PENTAGON ya da İsrail istihbarat ağı boş durmayacak, taşeron olarak büyük bir ihtimalle FETÖ’yü de kullanarak seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarının kaybetmesi için harekete geçeceklerdir. Özellikle de İstanbul ve Ankara için. Dolayısıyla FETÖ’nün sessiz olması da hayra alamet değildir.

Yaptıklarını, mesajlaşmalarını, diyaloglarının satır aralarını dikkatle izlemek gerekir. MİT, Emniyet istihbarat ve KOM bunu yapıyordur mutlaka ama seçim söz konusu olduğunda alarma daha çok ihtiyaç var.

KÜBRA işin içine girmesin, dikkat! 

(*) Ortaya çıktı: Hack ve dezenformasyon ekibi seçimlere müdahale ediyor | Teknoloji | Muhafız (theguardian.com)