Kullanıcıları sevindirecek yeni özellik! Instagram güvenlik konusuna el atıyor!

Milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya devi Instagram, Sohbet Ayarları kısmına Uçtan Uca Şifreleme özelliğini ekleyecek. Test çalışmaları başladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

Kullanıcıları sevindirecek yeni özellik! Instagram güvenlik konusuna el atıyor!

Instagram, güvenlik alanında yeni bir özellik test etmeye başladı. Kullanıcıları sevindirecek bir adım atan sosyal medya devi, sık sık yeni özellikler üzerinde çalışarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak adına güncellemeler yapıyor. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Uçtan Uca Şifreleme bazı kullanıcılarında test etmeye başladı bile. Peki Instagram Uçtan Uca Şifreleme özelliği nedir ve detayları neler olacak?

Kullanıcılarının güvenli bir şekilde sosyal medya deneyimi yaşamasını isteyen Instagram'ın  Uçtan Uca Şifreleme özelliğini test ettiğini, sosyal medya platformlarına ait güncel bilgiler paylaşan @hammodoh1 kullanıcı adlı kişi paylaştı. Fakat kullanıcı özelliğe ait detaylara ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Kullanıcıları sevindirecek yeni özellik! Instagram güvenlik konusuna el atıyor! - Resim : 1

Twitter kullanıcısının paylaşmış olduğu görselde Instagram’ın Sohbet Ayarları kısmında Uçtan Uca Şifreleme seçeneğinin olduğu görülüyor. Uçtan Uca Şifreleme, iki tarafında karşılıklı olarak kullandığı bir güvenlik sistemidir. Güvenlik sistemini kullanan kullanıcıların mesajları, platform tarafından bile okunup dinlenemez.

Instagram yakın zamanda farklı güncellemeler sunmuştu. Mesaj kutusunun arayüzünde değişikliğe gitmiş ve Yayın Sohbetleri adını verdiği yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurmuştu. Bu özellik ile kullanıcılar sadece sesleriyle canlı yayın yapabilecek. Bu Yayın Sohbetleri özelliği kısa zaman önce Twitter'da mevcut olan Space özelliğine benziyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da 2016 yılında Uçtan Uca Şifreleme özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu fonksiyon özellikle gizliliğe önem veren kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilen bir özellik oldu. 

Kaynak: Shiftdelete.net