Kulübü resmen açıkladı! Futbolu bırakıyor… Burak Yılmaz’ın yeni mesleği belli oldu!

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard’da forma giyen Burak Yılmaz’ın geleceği belli oldu. Kulübün yöneticilerinden Sjoerd Ars, “Burak artık futbolcu olarak devam etmek istemediğini söyledi. Antrenörlüğe odaklanmak istiyor" dedi.

Kulübü resmen açıkladı! Futbolu bırakıyor… Burak Yılmaz’ın yeni mesleği belli oldu!

Türkiye’nin önemli golcüleri arasında yer alan eski milli futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz aylarda flaş bir karar almıştı. Golcü futbolcu formasını giydiği Hollanda ekibi Forttuna Sittard’ın Groningen ile oynadığı maçın ardından yaptığı açıklamada sezonun geri kalanında forma giymek istemediğini açıklamıştı.

Kulübü resmen açıkladı! Futbolu bırakıyor… Burak Yılmaz’ın yeni mesleği belli oldu! - Resim : 1

“FUTBOLCU OLARAK DEVAM ETMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Futbolcunun durumu belirsizliğini korurken Kulübün yöneticilerinden Sjoerd Ars, bu konuda açıklama yaptı. Burak Yılmaz ile 5 yıllık sözleşme imzaladıklarını anımsatan Ars, şu ifadeleri kullandı:

"Burak'la 5 yıllık bir sözleşme imzaladık. Bunun iki yılı futbolcu olaraktı. Ancak başlangıçta yaptığımız plan farklı bir şekilde gerçekleşecek. Burak artık futbolcu olarak devam etmek istemediğini söyledi. Antrenörlüğe odaklanmak istiyor.”

Kulübü resmen açıkladı! Futbolu bırakıyor… Burak Yılmaz’ın yeni mesleği belli oldu! - Resim : 2

Futbolcunun durumu hakkında netlik kazanan bir şey olmadığını dile getiren Ars, “Her iki taraf için de bazı şeylerin tartışılması gerekecek" dedi.

BURAK YILMAZ’IN PERFORMANSI

2022-2023 sezonunda Eredivisie'de 35 puan toplayan Fortuna Sittard, 13'üncü sırada yer alıyor. Bu sezonun başında Lille'den ayrılarak Fortuna Sittard'da imza atan Burak Yılmaz, Hollanda ekibiyle çıktığı 27 maçta, 9 gol ve 5 asist kaydetti.