Kurban atıkları yola saçıldı

Antalya'da kurbanlık hayvanların atıklarını götüren TIR'ın bozulması sonucu çok sayıda işkembe ve bir boğa leşi yola saçıldı. Etrafa yayılan pis koku ve hoş olmayan görüntüler vatandaşlara zor anlar yaşattı

Kurban atıkları yola saçıldı

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanların kullanılmayan kısımlarını taşıyan TIR'ın dorsesi bozulunca istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Onlarca işkembe ve bir boğa leşi ortaya saçıldı. 

Kurban atıkları yola saçıldı - Resim : 1

Geri dönüşüm merkezine gidiyordu

Antalya plakalı TIR'a kent merkezindeki bir kurban pazarında biriken atıklar yüklendi. Şoför, atıkları öğle saatlerinde Kızıllı Entegre Katı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi'ne götürmek üzere yola çıktı. TIR'ın damper kapağı teknik bir arızadan dolayı Atatürk Mahallesi Sakarya Bulvarı üzeri Dünyagöz Kavşağını geçtikten sonra açıldı.

Geçilmez hale geldi

Kavşak sistemine işkembe atıkları ve bir boğa leşinin düştüğünü fark eden sürücü, hemen aracını sağa çekti. Yardım için belediye ekiplerini arayan Yılmaz, diğer taraftan yakındaki bir kepçeden destek istedi. Sürücüler kavşaktaki atıklara çarpmamak için büyük çaba harcadı. Kötü bir kokunun yayıldığı bölgeden vatandaşlar burunlarını kapatarak geçti. Bazı vatandaşlarda kötü kokuya rağmen kurban atıklarını görüntüledi. Kepçe atıkları ve boğa leşini yeniden dampere yükledi. Kapağın yeniden sıkıştırılmasıyla TIR yoluna devam etti.