Libya’da sel felaketi: Hasar uydudan görüntülendi… Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı artıyor. Selin vurduğu yerleşim yerlerindeki hasar uydudan da görüntülenirken; can kayıplarının 18 ila 20 bine ulaşabileceği belirtiliyor.

Libya’da sel felaketi: Hasar uydudan görüntülendi… Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir

Daniel Fırtınası, Yunanistan'ın ardından Libya'yı vurdu. Libya’da can kayıpları artıyor. Ülkede 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde yalnızca Derne kentindeki ölenlerin sayısı 6 binin üzerine çıktı, binlerce kişi ise hala kayıp.

"ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR"

Derne Belediye Başkanı Abdulmenam Al-Ghaithi, Al Arabia kanalına yaptığı açıklamada, sel felaketinde ölenlerin, kayıpların sayısına bağlı olarak 18 ila 20 bine ulaşabileceğini söyledi.

Libya’da sel felaketi: Hasar uydudan görüntülendi… Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir - Resim : 1

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

UYDUYA YANSIDI

Kentin dörtte birinin tamamen yok olduğu belirtiliyor.

Libya’da sel felaketi: Hasar uydudan görüntülendi… Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir - Resim : 2

DERNE BARAJLARININ ÇÖKMESİNE İLİŞKİN "ACİL SORUŞTURMA" AÇILMASI TALİMATI

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sosyal medya hesabından, "Başsavcı'ya Derne'deki iki barajın çökmesine ilişkin acil soruşturma başlatılması ve ilgili kurumlara soruşturmayla ilgili tam bir iş birliği içinde olmaları talimatını verdim" açıklamasını yaptı.

Libya’da sel felaketi: Hasar uydudan görüntülendi… Ölü sayısı 20 bine ulaşabilir - Resim : 3