Kızının katiliyle yüz yüze geldi

Ashley Young'ı vahşice parçalayarak öldüren Jared Chance ile ailesi mahkemede karşı karşıya geldi. Acılı aile üyeleri cani katilin yüzüne tek tek duygularını haykırdı, o anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 31 yaşındaki Ashley Young'ı öldürdükten sonra parçalayarak bedeninin parçalarını yok eden Jared Chance 200 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmanın karar davası bugün yapıldı. Hakim kararını açıklamadan önce aile üyelerinin mahkum ile yüz yüze konuşmasına izin verdi. Cani katil, genç kadını öldürdükten sonra vücudunu parçalara ayırdığı için polis sadece vücudunu bulabildi. Chance, tüm sorgulamalarda vücudunun geri kalan parçalarını nereye attığını söylemedi.

Annesi çığlık attı

Ashley Young'ın annesi Kristine Young, kızını parçalara ayıran katili karşısında görünce duygusal anlar yaşadı. Elinde kızından kalan külleri taşıyan kadın, "Kızımdan geriye kalanlar bunlar. Kızıma sarılmak istediğimde bu kutuya sarılmam gerekiyor, çünkü sen onu öldürdün. Onu parçaladın ve vücudunun parçalarını attın. Bize hala parçalarının nerede olduğunu söylemedin çünkü sen bir canavarsın. Ona yaptığın gibi vücudunun uzuvlarını koparmak istiyorum" dedi.

"Onu benden almaya hakkın yoktu!" diye çığlık atan anne, "Onu benden almaya hakkın yoktu! Jared Chance senden nefret ediyorum. Nefes almayı hak etmiyorsun. Ashley bunu hak etmedi. Bu vazo kızımdan kalan şey. Hiçbir şekilde doğru değil. Ashley nefes almıyor, o yüzden sen de nefes almayı hak etmiyorsun. Hapishanede hak ettiğin cezayı bulup bir daha gün ışığını görmemen için dua ediyorum. Tanrı seni bunlar için cezalandıracak" diye konuştu.

Sırayla babası, anneannesi, üvey annesi, üvey kardeşi ve en yakın arkadaşı katille yüz yüze geldi

Acılı annenin ardından genç kadının babası evladının katilinin karşısına geçti ve tıpkı anne gibi duygularını yüzüne haykırdı. Ardından anneannesi, üvey annesi, üvey kardeşi ve son olarak da en yakın arkadaşı katilin karşısına geçti. Hepsi yaptığı caniliğin hayatlarını nasıl kararttığını ifade ederek yaptığı için en ağır cezaları almasını istedi.

Önce öldürdü, ardından parçaladı

Cani katil Jared Chance Aralık 2018'de Ashley Young'ı öldürdükten sonra cansız bedenini parçaladı ve parçaları bilinmeyen yerlere attı. Ashley 29 Kasım'da gece yarısı görüldükten sonra kayboldu. Ashley'nin vücudu günler sonra dairesinin bodrumunda bulundu. Adli tıp uzmanları, Jared Chance'in dairesinde insan dokusu ve bozulmuş da olsa kan bulduklarını açıkladı. Daha sonra Chance'in ailesinin evinde kanlı bir testere buldular.

Ailesi de yargılanıyor

Yapılan yargılamada jüri Chance'i cinayetten suçlu bulurken, anne ve babası James ve Barbara Chance'in yargılanmasına devam ediliyor. Anne ve baba için Ocak ayında duruşma yapılacak.

Amerika'nın Münevver Karabulut'u

Yaşanan vahşet Türkiye'yi gerçekleştiği dönemde sarsan Münevver Karabulut cinayetini akıllara getirdi. Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver, testereyle parçalandıktan sonra gitar kutusu içine konularak çöp konteynerine atılmıştı.

Tıpkı Amerika'daki olayda olduğu gibi ailesi cinayetin ardından cesedi ve delilleri yok edebilmek için yardım etmişti.