Malatya, Kayseri ve Denizli'ye eş zamanlı uyarı geldi. Herkes dikkat etsin

İç Anadolu bölgesindeki illerimiz Malatya, Kayseri ve Denizli'ye yönelik eş zamanlı uyarı gerçekleştirildi. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor.

Malatya, Kayseri ve Denizli'ye eş zamanlı uyarı geldi. Herkes dikkat etsin

Türkiye'de İç Anadolu bölgesinde soğuklar yeniden etkisini göstermeye başladı. Uzmanlardan da bölgeye yönelik flaş uyarı gelmeye başladı. 

Malatya tarımının en önemli ürünlerinden kayısıda bugün kar ve yağmur sonrası hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile çiftçileri endişe sardı.

Malatya’da 50 binden fazla ailenin geçim kaynağı olan kayısıda çiçeklerin bu yıl birçok bölgede erken açması ve hava sıcaklıklarının ani düşüş göstermesi üreticileri kara kara düşündürüyor. Meteoroloji Müdürlüğünden bugün yapılan açıklama ise üreticileri iyice endişelendirdi. Yapılan açıklamada bugün gece yarısı başlayacak ve 25 Mart bitimine kadar sürecek olan zirai don hadisesi karşısında meteoroloji çiftçileri uyarırken, bir uyarı da Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek’ten geldi.

DENİZLİ'YE DE AYNI UYARI

Bölgede sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak 23.Mart 2024 Cumartesi günü akşam saatlerinden, 25 Mart 2024 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar Denizli'nin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğini bildirildi. Yapılan uyarıda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KAYSERİ'YE DE ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri genelinde (23.03.2024) Cumartesi günü akşam saatlerinden (25.03.2024) Pazartesi sabah saatlerine kadar orta kuvvette zirai don, Doğu ilçeler ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli don hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.