Mansur Yavaş’ın, Buddy’si Adnan Beker eliyle Turgut Altınok operasyonu

İyi Parti’den istifa eden ve AK Parti’ye yeşil ışık yakar gibi görünen Ankara Milletvekili Adnan Beker’in önceki akşam tv100 ekranlarında, Taksim Meydanı programında yaptığı ilginç açıklamaların arasına ustaca yerleştirdiği bir “ifşaat”, yerel seçimi konuşan ülkemizin önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu.

Beker, İyi Parti’deki skandallar ve sansasyonel dedikoduların arasına, birdenbire, Keçiören Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024’deki yerel seçimlerde ABB’nin olası adayları arasında ismi en güçlü biçimde dillendirilen TURGUT ALTINOK’un, geçtiğimiz 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti’den aday olmak istediği iddiasını sıkıştırıverdi. Üstelik bir anket de yaptırmışlar ve puanı düşük çıkınca vazgeçmişler.

MANSUR YAVAŞ SUFLE VERİR GİBİYDİ

O kadar barizdi ki yapılan, son derece profesyonel, hesaplı ve dikkatli biçimde, ölçüp biçerek altyapısı hazırlanmış bir operasyondu.

Sanki, öylesine aklına gelivermiş gibi.

Sanki sıradan bir “bilgi” yi paylaşıyormuşçasına.

Adnan Beker, lafının nereyi vuracağını çok iyi biliyordu. Bunları söylerken, program esnasında öve öve bitiremediği, hiçbir iş yapmadan 5 yılı geçiren Mansur Yavaş’ı kulağının arkasında görür gibi olduk. Kendisine bu sufleleri o veriyordu adeta.

“KİMSEDEN EN UFAK BİR ADAYLIK TALEBİM OLMADI, İFTİRA VE YALAN”

Turgut Altınok sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak bunun bir iftira ve yalan olduğunu açıkladı:

“Benim tüm kesimlerce gayet iyi bilindiği gibi siyasi hayatım boyunca hiç kimseden ve hiçbir merciden en ufak bir adaylık talebim olmamıştır, olamaz! Hakkımda söylenenler tamamen yalan ve iftiradan ibarettir! Üzerime atılmaya çalışılan tüm bu iftiraları sürecin detayları ile birlikte yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağım!”

PEKİ NEDEN?

Çünkü Turgut Altınok yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında önde çıkıyor.

Mamak ve Etimesgut’ta başa baş, Yenimahalle dâhil diğer tüm ilçelerde açık ara önde, nüfus ve seçmen sayıları aynı olan Keçiören’de aldığı yüksek oy da Çankaya sonuçlarını dengelemekte.

İyi Parti malum aday çıkarıyor…

Altınok hem İyi Parti hem de CHP’den oy alıyor anketlere göre.

Mansur Yavaş’ta korku dağları bekliyor…

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KARAR VERME AŞAMASINDA İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİ

Sayın Turgut Altınok’u aradım, epey konuştuk. Çok moralliydi. ABB etrafına çöreklenen menfaat gruplarının panik halde olduklarını biliyordu ve bu operasyonla da kendilerini ele vermişlerdi.

Şu kadarını söyledi sadece:

“Ben kimsenin ofisine gidip de herhangi bir talepte bulunmadım. Bana teklifte bulunanları da reddettim”

Amaçları çok açık ve sırıtıyor.

Tam Cumhur İttifakı’nın karar verme aşamasında yapılan bir itibarsızlaştırma çirkinliği.

Klasik deyimle zamanlaması manidar.

NE MAFYA, NE ÇETE NE DE BAŞKA KARANLIK ÇETELER…

Ama Altınok’un yazılı açıklaması da manidar:

“Söylenen yalanlar, atılan iftiralar kişinin kendini bulur ve kendini vurur. Çıkarlarının zarar göreceğini anladıklarından olacak ki iftira ve karalama kampanyalarına son sürat başlamışlardır. Para pul, makam ve mevki için fedailik yapanların da durumunu gayet iyi görmekteyiz. Biz bunların ciğerlerini biliyoruz. Bugüne dek ne mafya, ne çete ne de başka karanlık oluşumlar bizi VATANA hizmet yolundan döndüremedi ve de asla döndüremez.”

Kimler bu menfaat şebekeleri?

Kimler bu mafya, çete vb. karanlık oluşumlar?

KİMLERİN, HANGİ ÇIKAR ŞEBEKELERİNİN DÜZENİ BOZULACAK?

Turgut Altınok Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanırsa kimlerin düzeni bozulacak?

Kimlerin çıkarları zarar görecek?

Misal elden ihale verilenlerin mi? Önceki akşam ABB Meclis Üyesi Sinan Burhan’ın da açıkladığı üzere ihalelerin yüzde 70’inden fazlası elden teslim.

Turgut Altınok’un birilerini endişelendirmesi normal. Zaten açıklamasında son derece net:

“Biz görev adamıyız! Ankara bizimle birçok eser ve hizmet kazanacaktır

O ÖZEL GÖRÜŞMENİN BİLGİSİ MEZARA KADAR  GİDECEK

Bir gazeteci olarak Turgut beyle güvene dayalı bir ilişkimiz var ve anlattığı bazı konuları onun rızası olmadan söylemem ya da yazmam mümkün değil. Ancak kendisine atılan bu iftira ile ilgili yaptığı bir görüşmeyi sorduğumda bu bilginin kendisiyle birlikte mezara kadar gideceğini söyledi. Koşullar değişmedikçe ve karşı taraflar aynı tutarlılığı gösterdiği sürece tabii.

Evet. Turgut bey bu konuşmanın içeriğini söylemedi ama ben sosyal medyadaki açıklamasındaki şu sözlerin gideceği yerin aynı olduğunu düşünüyorum:

“Üzerime atılmaya çalışılan tüm bu iftiraları sürecin detayları ile birlikte yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağım!”