MEB duyurdu! Öğrencileri ilgilendiriyor! Yeni karar açıklandı! 2 haftaya uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar, öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile pek çok değişiklik yapıldı. Yapılan duyuruya göre, hazırlık, 9, 10, 11'inci sınıfları ilgilendiren detaylar açıklandı. Süre 2 haftaya uzatıldı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenlemenin detayları...

MEB duyurdu! Öğrencileri ilgilendiriyor! Yeni karar açıklandı! 2 haftaya uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ceza infaz kurumlarında bulunan ortaöğretim öğrencilerin sayısına bakılmadan şube açılabilecek. Bununla beraber, okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının ve diğer öğrencilerin izinsiz bir şekilde görüntülerini çekmek, kaydetmek ve paylaşmak disiplin maddeleri arasında yerini aldı.

MEB düzenlemeyi duyurdu

Düzenlemeye göre, hazırlık sınıfı olan okullardan (9, 10, 11 ve 12. Sınıflardan) hazırlık sınıfı olmayan okullara nakil veya geçiş yapacak öğrenciler aynı eğitim ve öğretim yılında geçiş yapabilecek. Taban puana göre iş ve işlemlerin yürütülmesi için MEB aldığı kararı duyurdu. 

Sorumlu dersi olanlara müjde

Sorumlu dersi bulunan öğrencilerin sınav yoğunluğunun azaltılması için sınavların süresi 2 haftaya çıkarıldı. 

Disiplin maddeleri arasına girdi

Öğrencilerin sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edebilmeleri adına, tütün içermeyen fakat tütün ürünlerini taklit eden her türlü ürünü bulundurma, kullanma gibi durumlar disiplin maddelerine eklendi.

Akran zorbalığına disiplin kararı

Disiplin maddelerine akran zorbalığına yönelik davranışlar da eklendi. Ceza gerektiren davranış ve fiilerde bulunan öğrencilere,  aldıkları disiplin cezaları sonrasında iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalar yapılarak, öğrencilerde olumlu davranışların desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenleme yapıldı.