Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Mayıs kutlamaları davetine yanıt

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'da gerçekleştirilecek 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı etkinliği davetine katılmayacağını açıkladı.

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Mayıs kutlamaları davetine yanıt

Akşener davete neden katılmayacağını yazılı açıklama ile duyurdu. İYİ Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, davetin programın yapılacağı günden sadece 3 gün önce yapılması eleştirildi.

Açıklamada kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919'da atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyetinin, hafife alınabilecek bir konu olmadığı vurgulandı.  Davetin bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapıldığı savunularak "Binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100 yıla yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz.” denildi.

Açıklamada ayrıca İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Milletvekilleri, Gençlik Kolları ve gönüldaşları ile birlikte Samsun'da  olacakları belirtildi.  İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun aylık toplantısının, Sivas ve Erzurum Kongreleri'ndeki ruh ile Samsun'da yapılacağı bilgisi verildi. 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Milleti'nin vatanı ve geleceği için atılan bu muhteşem adımın 100. Yılında, istiklal ve milli egemenlik yolunun taşlarını döşeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz ecdadımızı bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." sözleri ile anıldığı açıklamada İYİ Parti'nin kutlama hazırlıklarını haftalar öncesi tamamlandığı ancak Devlet Programı düzenlediği bilgisine ancak 3 gün öncesinde ulaştıkları belirtildi. 

Açıklamada "İYİ Parti olarak Samsun'da; SİYASİ HESAP VE MECBURİYETTEN GİDEN İKTİDARLA DEĞİL, YÜREĞİYLE GİDEN MİLLETİMİZLE BİR ARADA OLACAĞIZ..!”" ifadeleri kullanıldı.