Meriç İzgi Koko adlı maymunuyla yaptığı paylaşımları durdurduğunu açıkladı

Koko adlı maymunuyla yaptığı paylaşımlarla fenomen olan Meriç İzgi, yoğun tepkiler üzerine bir açıklama yayınladı ve Koko ile paylaşımlara ara verdiğini söyledi.

Meriç İzgi yaptığı paylaşımda; “Uzun düşünce fırtınasından sonra bir karara vardım. Bir sürelik (belki de kalıcı olarak, henüz belli değil) Koko ile yaptığım sevimli paylaşımlara ara vereceğim. Her günüm onunla geçtiği için story’lerimde ona yer vermeden edemiyordum. Bahçeli bir evde yaşıyorum, ona yaşayabilmesi için uygun bir ortam sağlayabildiğim için benimle beraber. Amacım kimseyi maymun sahiplendirmeye özendirmek değil, ki bunu kimseye asla tavsiye etmiyorum. Bakımı zor, yoğun ilgi isteyen bir canlı. Hakkımda çıkan tüm karalama kampanyalarına istinaden, en çok Koko’nun iyiliği ve beraberliğimizin devamı için bu şekilde olması gerektiği kanaatine vardım. Büyümeye ihtiyacı var, fakat kafeslerde değil. O iyi olacak, daima sevgi ile büyüyecek. Teşekkürler” ifadesini kullandı.

Meriç İzgi kimdir?

1996 yılında Adana'da doğan Meriç İzgi, Youtuber. Marmara Üniversitesi Moda Tasarım bölümünde okuyan İzgi, maymunuyla Türkiye gündeminde. Geçtiğimiz aylarda bakanlık tarafından Koko isimli maymununa el koyulmasıyla gündemde olan İzgi, Koko'yu geri aldığını söyleyip Koko'yla çektiği videoları paylaşmasıyla tanınıyor.