Merkür retro bitti! Bu hafta finansal sorunlara dikkat

Herkese sağlıklı, mutlu ve güzel haberler alacağı bir hafta geçirmesini dilerim.

Bu hafta iletişimin gezegeni olan Merkür retro hareketini bitirecek. Merkür’ün geri hareketinin bitmesi ile birlikte, hem düşüncelerimiz hem de zaman algımız hızlanmaya başlayacaktır. İletişimdeki aksaklıklar son bulacaktır. Ertelediğimiz işleri ve görüşmeleri bu hafta itibariyle yapmaya başlayabiliriz.

21 Ocak Cumartesi gününden itibaren de yaşam enerjimiz olan Güneş Kova burcuna giriş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. Güneş’in Kova burcundaki seyri boyunca, bireysel özgürlüklerimiz çok daha fazla önem kazanacaktır. Hayata karşı farklı pencereden bakma isteğimiz artarken, farklı ve sıra dışı olan her türlü konu ilgimizi daha çok çekmeye başlayacaktır. İnsanlarla daha çok iletişim kurmak isteyeceğimiz ve sosyalliğimizin artacağı bir dönem içinde olacağız.

Teknolojik konulara olan ilgimiz bu dönem biraz daha artabilir. Toplumsal olaylara olan duyarlılığımız da aynı şekilde artacaktır. Grup çalışmalarına katılabiliriz, sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak isteyebiliriz ve farklı arkadaş gruplarının içerisine girebiliriz. Hayat planlarımızda yapmak istediğimiz konuları ve ideallerimizin üzerine biraz daha fazla yoğunlaşabiliriz. Kurallara uymakta biraz daha zorlanacağımız bir dönem yaşayabiliriz. İçimizdeki isyankar duyguları bastırmakta zorlanabiliriz ve otoriteye baş kaldırmak isteyebiliriz.

Global bazda ise, toplumsal olaylarda artışlar, insan ve hayvan haklarını ilgilendiren konularda isyanlar veya grevler söz konusu olabilir. Toplum kurallarına yeni düzenlemeler getirilebilir. Uzay ve teknolojiyi ilgilendiren konularda yeni gelişmeler yaşanabilir. Yeni bir gezegen keşfedilebilir, yeni teknolojik buluşlar gündemimizi oluşturabilir. Hava yolu trafiğinde aksaklıklar yaşanabilir. Uçak kazaları gibi konular gündeme gelebilir. Uranüs etkisi ile birlikte, ufak çaplı yer sarsıntıları, patlamalar ve teknolojik kazalar gündemde olabilir.

Koç ve Yükselen Koç: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, iş hayatınızı ilgilendiren konular hız kazanacaktır. Bu dönem işinizi ve kariyer hayatınızı ilgilendiren konularda aldığınız kararları uygulamaya koyabilirsiniz. İşiniz ile alakalı konularda beklediğiniz haberler gelebilir. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, oldukça sosyal olacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Bu dönem yeni arkadaş grupları içerisine dahil olabilirsiniz. Arkadaşlarınızın desteğini daha yakından hissedebilirsiniz. Sosyal çevrenizden tanıdığınız birileri ile yeni bir projeye başlama kararı alabilirsiniz. Dernek veya sosyal sorumluluk projelerine dahil olabilirsiniz. Hayalleriniz ve ideallerinizin peşinden koşma yolundaki motivasyonunuz artacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, hukuksal konularınız, yurt dışı bağlantılı işleriniz ve resmi makamlar ile olan işleriniz hız kazanacaktır. Bu dönem bolca seyahat programı yapabilir, yeni eğitimlere başlama kararı alabilirsiniz. Hukuksal bir süreciniz varsa bu konuda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, kariyer hayatınız ön plana çıkacaktır. Bu dönem kariyer hedeflerinizi gözden geçirebilirsiniz. İş hayatınıza yoğunlaşacağınız bu süreç içinde iş değişikliği yapabilir, kendi işinizi kurmak adına harekete geçebilirsiniz. Kariyer hayatınız ve ev yaşantınız arasındaki dengeleri oturtmakta biraz zorlanabilirsiniz.
  
İkizler ve Yükselen İkizler: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, finansal konularınız ve ortak gelirleriniz ile ilgili konularınız hız kazanacaktır. Finansal durumunuzu ilgilendiren konular ile ilgili beklediğiniz bir haber varsa bu konuda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız krizli durumların içinden daha kolayca çıkabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, yurt dışı bağlantılı işleriniz, hukuksal konularınız ön planda olacaktır. Bu dönem içinde resmi makamlar ile olan işlerinizi daha rahata halledebilirsiniz. Ufkunuzu genişletecek, hayata karşı olan bakış açınızı değiştirecek eğitimlere başlama kararı alabilirsiniz. Sosyal medyayı daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Seyahat programları yapabilirsiniz, seyahat veya eğitimler yolu ile tanıştığınız bir partner ile ilişkiye başlama kararı alabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, ikili ilişkileriniz ve ortaklı işleriniz hız kazanacaktır. Bu dönem ilişkilerinizde iletişim konusunda bir hareketlenme olabilir. İlişkilerinizde var olan sorunları sağlıklı bir iletişim kurarak çözmeye başlayabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, finansal konularınız ve ortak gelirleriniz ile ilgili gündemler ön plana çıkacaktır. Bu dönem ortak gelirlerde artışlar söz konusu olabilir, beklediğiniz bir miras veya alacaklı olduğunuz bir borç varsa konuyla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Borçların düzenlenmesi ya da yatırım amaçlı kredi başvuruları yapabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, iş hayatınızı ilgilendiren konular hız kazanacaktır. İşinizi ilgilendiren konularda aldığınız kararları bu dönem uygulamaya koyabilirsiniz. Beklediğiniz zam ya da terfi haberi varsa bu konuda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, ikili ilişkileriniz ön planda olacaktır. Bu dönem bekar olan Aslan burçları bir ilişkiye başlama kararı alabilirler. İlişkileri devam eden Aslan burçları ise, partnerlerini ilgilendiren konularda olumlu gelişmeler yaşayabilirler. Bunun yanı sıra ortaklı bir işe başlama kararı alabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, aşk hayatınız ve çocuklarınızı ilgilendiren konular hız kazanacaktır. Hayattan biraz daha keyif almaya başlayacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Aşk hayatınızda iletişiminiz hız kazanacaktır. Çocuklarınız varsa, onların durumunu ilgilendiren konularda yeni kararlar alabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, iş hayatınız, gündelik rutinleriniz ve sağlığınızı ilgilendiren konular ön plana çıkacaktır. İşinizi ilgilendiren konularda yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz, iş değişikliği yapabilirsiniz. Gündelik rutinlerinizi değiştirebilir, spora veya diyete başlama kararı alabilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeden yaptırmanız faydalı olacaktır.

Terazi ve Yükselen Terazi: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, ev hayatınız ve aile yaşantınız ile olan iletişiminiz hız kazanacaktır. Bu dönem aileniz ile aranızda var olan sorunları masaya yatırarak çözümler üretme yolundaki motivasyonunuz artacaktır. Gayrimenkul alım satımı yapabilir veya taşınma kararı alabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, aşk hayatınız ön plana çıkacaktır. Bu dönem hayattan daha fazla keyif alacağınız bir süreç içinde olacaksınız. Kendinize iyi gelecek aktiviteler içinde olmak isteyebilirsiniz. Spora başlayabilir veya hobinizi mesleğe çevirmek için harekete geçebilirsiniz. Aynı zamanda bekar olan Terazi burçları bu dönem bir ilişkiye başlama kararı alabilirsiniz.
 
Akrep ve Yükselen Akrep: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, düşünceleriniz hızlanmaya başlayacaktır. Yakın çevreniz ve kardeşleriniz ile olan iletişiminiz hız kazanacaktır. Fikirlerinizi hayata geçirmek adına harekete ve eyleme geçme yolundaki motivasyonunuz artacaktır. Bu dönem seyahat programları yapabilir, yeni eğitimlere başlayabilir ve yeni projelere imza atabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, aile ve ev yaşantınız ile ilgili konular ön planda olacaktır. Bu dönem evinizde daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Evinizde tadilat gerektiren işler ile uğraşmak isteyebilirsiniz. Taşınma kararı alabilir, gayrimenkul alım satımı yapabilirsiniz. Aileniz ile olan ilişkileriniz kuvvetlenebilir.

Yay ve Yükselen Yay: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, finansal konularınız hız kazanacaktır. Finansal konularınızda aldığınız kararları bu hafta uygulamaya geçirebilirsiniz. Kendinize yeni finansal kaynaklar yaratmak için yeni fikirler ve projeler üretebilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, yakın çevreniz ile olan iletişiminiz artacaktır. Kardeşlerinizin sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Taşınma kararı alabilirsiniz, çevre değişimi gibi durumlar söz konusu olabilir. Seyahat programları yapabilirsiniz, eğitimlere başlama kararı alabilirsiniz. Yeni fikirler ile farklı ve sıra dışı projeler üretebilir, yeni projelere imza atabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, ikili iletişimleriniz hız kazanabilir, kendinizi ilgilendiren konularda aldığınız kararları uygulamaya geçirebilirsiniz. Fiziksel görüntünüzde değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Kendinizi daha iyi ifade etmeye başlayacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, finansal konularınız ön plana çıkacaktır. Bu dönem finansal gelirlerinizde artışlar yaşanabilir. Kendinize yeni finansal kaynaklar yaratmak için daha önce hiç denemediğiniz farklı yöntemleri deneyebilirsiniz. Finansal konularda riskler alacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır.

Kova ve Yükselen Kova: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Bilinçaltınıza attığınız konuları ve geçmişte yaptığınız hataları gözden geçirdiğiniz bir dönem yaşadınız. Şimdi bu konuları şifalandırmak adına harekete geçeceğiniz bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Ayrıca partnerinizin işini veya sağlığını ilgilendiren konularda yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in sizlerin burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, kendinizi parlatacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Yapmak istediğiniz konuları hayata geçirme yolundaki motivasyonunuz artacaktır. Aynı zamanda fiziksel görüntünüzde yapmak istediğiniz değişimler için de gökyüzü sizleri destekliyor olacaktır.

Balık ve Yükselen Balık: Bu hafta Merkür’ün düz harekete geçmesi ile birlikte, sosyal hayatınız hız kazanacaktır. Bu dönem arkadaş çevrenizin desteğini daha yakından hissedebilirsiniz. Sosyal çevrenizden tanıdığınız birileri ile yeni fikirler üretebilir, yeni projelere imza atabilir ve kariyerden kazandığınız gelirlerde artışlar yaşayabilirsiniz. Hafta sonu Güneş’in Kova burcuna girmesi ile birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte, kendinizi biraz daha geri plana çekmek isteyebilirsiniz. Bilinçaltınıza attığınız konular kafanızı meşgul edebilir. Aldığınız kararları ve yaptığınız hataları gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Yalnız kalarak, kendi kabuğunuza çekilerek ne yapmak istediğinize karar vereceğiniz bir dönem sizleri bekliyor olacaktır.