Merkür ve Plüton etkisine dikkat: Hangi burçları, nasıl etkileyecek?

Herkese sağlıklı, mutlu ve güzel haberler alacağı bir hafta geçirmesini dilerim.

9 Şubat Perşembe günü iletişimin gezegeni olan Merkür, dönüşümün gezegeni olan Plüton ile kavuşum açısında olacak. Gün genelinde zihnimiz oldukça aktif bir şekilde çalışabilir, bu nedenle takıntılı düşüncelere dikkat etmemiz faydalı olacaktır. Söylemlerimizde sivri dilli olmamaya özen göstermeliyiz. İkili iletişimlerde yanlış anlaşılmalar, sözlü ifadelerin tartışmaya dönüşmesi, manipülasyonlara açık olmak gibi durumlar yaşanabilir. Özellikle sözlü tartışmalardan, gerilimli konuşmalar yapmaktan uzak durmalıyız.

Trafik kazaları, el kol yaralanmaları, baş ve diş ağrıları gibi durumlar yaşanabilir. Bu açıyı en olumlu şekilde değerlendirebilmemiz için takıntılı düşüncelerimizin ve korkularımızın üzerine giderek onları dönüştürmeye çalışmalıyız. Düşüncelerimiz ile yaratım gücümüzün artacağı bu gün de olumsuz düşünceler yerine, hayatımıza pozitif yönde çekmek istediğimiz konulara yoğunlaşmamız çok daha doğru olacaktır.

12 Şubat Pazar günü iletişimin gezegeni olan Merkür, 3 Mart’a kadar kalacağı Kova burcundaki seyahatine başlayacak. Bu dönem içinde zihnimiz oldukça farklı ve sıra dışı fikirler üretecektir. Farklı olan deneyimlere oldukça açık olacağımız bu dönem içinde daha önce yapmadığımız, denemediğimiz konular üzerine yoğunlaşabiliriz. Olaylara ve sorunlara farklı bakış açıları geliştirerek sorunlarımızı halledebiliriz. Bireysel özgürlüğümüzün çok daha önem taşıyacağı bir dönem içinde olacağız. Farklı arkadaş grupları içerisine dahil olmak isteyebiliriz.

Toplumsal olaylara duyarlılığımız artabilir. Derneklerde görev almak ya da sosyal sorumluluk projeleri içerisine yer almak isteyebiliriz. Arkadaşlık ve dostluk temaları bizler için daha fazla önem taşımaya başlayabilir. Burada dikkat etmemiz gereken konu ise, yaşadığımız sorunlar ya da olaylar karşında beklenmedik tepkiler ve isyankar tavırlar sergilememek olacaktır.

Global bazda ise Merkür’ün Kova burcuna geçişi, uzay ve teknoloji konularındaki yenilikleri beraberinde getirebilir. Daha önce keşfedilmemiş bir icadın yapılması, internet ve teknolojinin önem kazanması, toplumsal olaylara olan hassasiyetin artması, insan ve hayvan haklarını ilgilendiren konuların gündemde olması, ufak çaplı yer sarsıntıları, hava yolundaki aksaklıklar, teknolojik kazalar ve siber saldırılar gündemde olabilir.

Koç ve Yükselen Koç: Hafta ortasına doğru, iş ve kariyer hayatınızda ani kararlar almamaya özen göstermeniz faydalı olacaktır. Özellikle otorite figürleri ile tartışmamaya özen göstermelisiniz. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, oldukça sosyal olacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Bu dönem yeni arkadaş grupları içerisine dahil olabilirsiniz. Sosyal çevreniz ya da arkadaş gruplarınızdan tanıdığınız birileri ile farklı bir projeye imza atabilirsiniz. Kariyerden elde ettiğiniz gelirleri arttırmak adına yeni fikirler üretebilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: Hafta ortasına doğru, hayata olan bakış açınız ve inançlarınızı sorgulayacağınız bir süreç olabilir. Fikirlerinizi ya da inandığınız şeyleri savunurken sivri dilli olmamaya özen göstermeniz faydalı olacaktır. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi iş ve kariyer konularınız meşgul edecektir. Bu dönem işinizi ilgilendiren konularda farklı ve sıra dışı fikirler, projeler üretebilirsiniz. Takım çalışmalarına katılabilirsiniz. Kariyer planlamanızda yön değişimleri yapabilirsiniz. Yeni bir iş ya da proje teklifi alabilirsiniz.

İkizler ve Yükselen ikizler: Hafta ortasına doğru, finansal durumlarınıza ve sizi gerilimli bir enerjiye itecek olan konulara karşı dikkatli olmalısınız. Kriz anlarında soğukkanlılığınızı korumaya özen göstermelisiniz. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi eğitim hayatınız, yurt dışı bağlantılı işleriniz ve varsa hukuksal konularınız meşgul edecektir. Bu dönem yeni eğitimlere başlayabilir, seyahat programları yapabilirsiniz. Hukuksal bir sürecin içindeyseniz bu konuda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medyayı daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayabilir ve adınızı bu alanlarda duyurabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Hafta ortasına doğru, ikili ilişkilerinizde gerilimli olan enerjiye dikkat etmeniz faydalı olacaktır. İkili ilişkileriniz ve ortaklı işleriniz ile ilgili konularda ani kararlar almamaya ve tartışmalardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi finansal konular meşgul edecektir. Ortak gelirlerinizde artışlar yaşanabilir, miras veya alacaklı olduğunuz bir borç ile ilgili konular gündeminize gelebilir. Kredi başvuruları yapabilirsiniz. Ortak gelirlerinizi arttırmak için farklı fikirler üretebilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: Hafta ortasına doğru, iş arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinize dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Olası tartışmalardan uzak durmalısınız. Diş ve kemik ağrılarına karşı da dikkatli olmalısınız. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi ikili ilişkileriniz ve ortaklı işleriniz meşgul edecektir. Bu dönem ikili ilişkilerinizde var olan sorunlarınıza farklı çözümler üretebilirsiniz. Bireysel olarak özgürlük ihtiyacınızın artacağı bir süreç içinde olabilirsiniz. Aynı zamanda ortaklı bir işe veya projeye başlama kararı alabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Hafta ortasına doğru, aşk hayatınızı ilgilendiren konularda gerilimli enerjilere dikkat etmelisiniz. Takıntılı düşünceler ve kıskançlıklardan uzak durmanız faydalı olacaktır. Ayrıca spor yaparken dikkatli olmalısınız. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi iş hayatınız ve günlük rutinleriniz meşgul edecektir. Bu dönem iş yoğunluğunuz artabilir, işinizi ilgilendiren konularda yeni sorumluluklar üstelenebilirsiniz. İş arkadaşlarınızın desteğini daha yakından hissedebilirsiniz. Ayrıca sağlığınızı ilgilendiren konular da gündeminizde olabilir.

Terazi ve Yükselen Terazi: Hafta ortasına doğru, aileniz ya da ebeveynleriniz ile olan ilişkilerinizde gerilimli enerjilere karşı dikkatli olmalısınız. Olası tartışmalardan uzak durmanız sizler için faydalı olacaktır. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi aşk hayatınız ve varsa çocuklarınız ile olan ilişkileriniz meşgul edecektir. Bu dönem ilişkilerinizde daha farklı ve hiç denemediğiniz şeyleri denemek isteyebilirsiniz. Çocuklarınızı ilgilendiren konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca borsa veya kripto paralardan gelirler elde edebilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrep: Hafta ortasına doğru, kardeşleriniz ve yakın çevreniz ile olan iletişiminize dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Zihinsel gerginlikler yaşayabilirsiniz. Ayrıca trafikte araç kullanırken dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi yuvanız ve aile yaşantınız meşgul edecektir. Aileniz ve ebeveynleriniz ile olan iletişiminiz artacaktır. Evinizde daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Evinizde tadilat gerektiren işler ile uğraşabilir, taşınma kararı alabilir, gayrimenkul alım satımı yapabilirsiniz. 

Yay ve Yükselen Yay: Hafta ortasına doğru, finansal konularınızda ani kararlar almamaya özen göstermeniz faydalı olacaktır. Kendinize yeni finansal kaynaklar yaratmak için harekete geçebilirsiniz. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, kardeşleriniz ve yakın çevreniz ile olan iletişiminiz artacaktır. Bu dönem onların fikirlerini ve desteğini alabilirsiniz. Zihniniz çok daha aktif çalışmaya başlarken farklı bir eğitime ya da projeye başlama kararı alabilirsiniz. Daha önce hiç gitmediğiniz yerlere seyahat programları yapabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Hafta ortasına doğru, zihinsel gerginliklere dikkat etmeniz, tartışmalardan uzak durmanız ve ani kararlar almaktan kaçınmanız sizler için faydalı olacaktır. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi finansal konularınız meşgul edecektir. Kendinize yeni finansal kaynaklar yaratmak için daha önce hiç denemediğiniz farklı fikir ve projeler üretebilirsiniz. Harcamalarınızın ve gelirlerinizin muhasebesini yapabilirsiniz. Ayrıca teknolojik aletlere para harcayabilirsiniz.

Kova ve Yükselen Kova: Hafta ortasına doğru, bilinçaltınıza attığınız konular, korkular ve sorunlarınız gündeminizde olabilir. Bu korkuların üzerine giderek onları şifalandırabilirsiniz. Takıntılı bir tutum sergilemekten uzak durmanız faydalı olacaktır. Hafta sonu Merkür’ün sizlerin burcuna girmesi ile birlikte, kendinizi çok daha rahat ifade edeceğiniz ve özellikle kendinizi ilgilendiren konular üzerine yoğunlaşacağınız bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Bu dönem fiziksel görüntünüzde değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda hayatınızda da değişim yapmak istediğiniz konular üzerine yoğunlaşabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Hafta ortasına doğru arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz ile olan ilişkilerinize dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Arkadaşlarınız ile aranızda gelişebilecek olan negatif durumlar söz konusu olabilir. Hafta sonu Merkür’ün Kova burcuna girmesi ile birlikte, zihninizi bilinçaltınıza attığınız konular meşgul edecektir. Bu dönem inzivaya çekilerek kendinizi sorgulayabilir, görmezden geldiğiniz sorunlarınız ile yüzleşebilirsiniz. Sorunlarınıza farklı bakış açıları geliştirebilir, empati yaparak başkalarının bakış açılarını değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda uykusuzluk sorunlarına ve sağlığınızı ilgilendiren konulara da dikkat etmelisiniz.