Meteoroloji tarih verdi! İstanbul'a kar geri dönüyor

Ocak ayında sıcak ve güneşli geçen havalar şubat ayıyla beraber yerini soğuk havalara bıraktı. Pek çok ilçede kar yağışları başlayıp devam ederken İstanbul’da hava durumu merak edilmeye başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre İstanbul’a Sibirya’dan yeni bir soğuk hava dalgasının geleceği ve şubat ayının sonunda kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul'a kar geri dönüyor

Şubat ayına girmemizle ülkenin dört bir yanında kar yağışları etkili olmaya başladı. İstanbul’da da havalar gittikçe soğumaya başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerin açıkladı.

 BUZLANMA VE DON GÖRÜLEBİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre yurdumuzun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu ve Kastamonu, Sinop, Karabük, Giresun, Ordu, Kayser, Tokat, Erzurum, Sivas, Kars, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don olayı ile beraber yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleriyle Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

 ŞUBAT AYININ SON HAFTASI İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR!

İstanbul’a da Sibirya’dan yeni bir soğuk hava dalgasının geleceği belirtildi. Soğuk hava dalgası ile birlikte İstanbul’da da kar yağışının olması bekleniyor. Şubat ayının son hafta ile mart ayının ilk haftasında kar yağışı bekleniyor.