Milli Takım’ın Ferdi gibi parlayan “Kenan Yıldız”ı var

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımımız özel maçta Almanya ile karşılaştı. Bizim Çocuklar, iyi bir futbol, 3-2’lik galibiyetle tarihi bir zafere imza attı. Maçı değerlendirecek olursak ilk 5 dakika iyi oynadığımız anda Havertz'in attığı talihsiz bir golle geriye düştük. Bu moral bozukluğuna rağmen kendi oyunundan taviz vermeyen Milli Takım, Abdülkerim Bardakcı’nın müthiş asisti ve Ferdi Kadıoğlu’nun muazzam kontrol ve bitiriciliğinin birleşimiyle gelen golle maçta skoru 1-1’e getirdi.

Milli Takım’ın Ferdi gibi parlayan “Kenan Yıldız”ı var - Resim : 1
Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız

 

KENAN YILDIZ PARLADI

Açıkçası golden sonra Milli Takım, oyunun kontrolünü ele alarak rakibinin üzerine gitti. Nitekim Avrupa ve dünya futboluna gelecek yıllarda damga vuracak olan 18 yaşındaki Kenan Yıldız, attığı golle Milli Takım’ı öne geçirdi. Genç futbolcu son vuruşu ve rahat adam eksiltebilen yapısıyla dikkatleri üzerine çekti.

Milli Takım’ın Ferdi gibi parlayan “Kenan Yıldız”ı var - Resim : 2
İrfan Can Kahveci - Kenan Yıldız

 

MİLLİ TAKIM İŞTAHINI KAYBETMEDİ

Maçın ikinci yarısı ise istemediğimiz bir golle başladı. Almanya Füllkrug’un golüyle maçta skoru 2-2’ye getirdi. Milli Takım buna rağmen maçtaki iştahını kaybetmeden oyununa odaklanarak aradığı, kompakt futboluyla aradığı galibiyet golünü buldu. Havertz’in koluna çarpan top için VAR uyarısı ile kazanılan penaltıda Yusuf Sarı hata yapmadı ve skor 3-2 oldu. Müsabakanın geri kalanında rakibimize fırsat vermeyerek tarihi bir galibiyet elde ettik.

Milli Takım’ın Ferdi gibi parlayan “Kenan Yıldız”ı var - Resim : 3

HERKES KUSURSUZ OYNADI

Maçın yıldızını seçmek gerçekten zor ama bazı isimler gerçekten galibiyette kilit rol oynadı. Oyundan çıkana kadar Ferdi ve Kenan ikilisi, defansta Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan ve orta sahada Salih Özcan gerçekten çok çalıştı. İnşallah Arda Güler’in iyileşip form tutmasıyla Milli Takım bambaşka bir seviyeye gelir.

Bugün sahaya yürek koyan tüm futbolcuları, teknik heyeti ve Vincenzo Montella’yı galibiyetten ötürü kutluyorum. İnşallah Bizim Çocuklar, Avrupa Şampiyonası’nda adından söz ettirip başarılı sonuçlar elde eder.