MSÜ sonuçları ne zaman açıklanıyor? MSÜ soru ve cevapları yayınlandı mı?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı hafta sonu gerçekleştirildi. Sınavın ardından ÖSYM 2023-MSÜ sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayınladı. Puan hesaplamalarını yapan adaylar MSÜ sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanıyor? MSÜ soru ve cevapları yayınlandı mı? İşte detaylar…

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanıyor? MSÜ soru ve cevapları yayınlandı mı?

MSÜ 2023 sınavı hafta sonu gerçekleştirildi. Sınava katılan on binlerce öğrenci açıklanan cevap anahtarı üzerinden puan hesaplamalarını yaptı. Gözler şimdi sonuçların açıklanacağı tarihlere çevrildi. Peki, MSÜ sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ puan hesaplama ve MSÜ soru ve cevap anahtarı

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) 27 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuç bilgileri ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak.

MSÜ SORU VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, 2023-MSÜ sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. 2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2023-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının yüzde 10’u erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecek.

2023-MSÜ Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

MSÜ PUANI NASIL HESAPLANIR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.