Mustafa Sarıgül: Sağ ve solu birleştiriyoruz

Bir ay önce kurulan ve kısa sürede örgütlenen Türkiye Değişim Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül tv100 ekranlarına konuk oldu. Duygu Özel Tapan’ın sorularını yanıtlayan Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi’nin diğer partilerden farkını, kaç ilde örgütlendiklerini ve vaadlerini açıkladı.

Mustafa Sarıgül’ün tv100 ekranlarındaki açıklamaları şöyle;

“Ülkede siyasetin yapılış şeklini değiştireceğiz“

Biz ülkede normalleşmeyi sağlayacağız. İnsanların birbirlerinin kırgın olmasını, negatif olmasını, insanların birbirleriyle kavga etmesini mutlaka önleyeceğiz. Türkiye Değişim Partisi’nin ana göstergesi; Türkiyemizin her noktasında yurttaşlarımızla barış içerisinde yaşamaktır.

Biz bütün kültür mozaiklerimizi, inançlarımızı büyük bir zenginlik olarak görüyoruz ve istiyoruz ki bu kültürler bu inançlar bu coğrafyada saygı ile sevgi ile güzel bir şekilde yaşasınlar. Çünkü Türkiyemizin gerçekten coğrafi koşulları ülkemizde bütün yurttaşlarımızı inanın ki mutlu etmeye yeter. Biz bütün ülkemizin yüzölçümündeki metrekareyi en güzel şekilde değerlendirirsek bu ülke yurttaşlarımızın mutlu olmasına yeter. 

Siyasetin dilini değiştirirsek, birbirleriyle kavga etmezse, birbirlerine çözüm önerilerini sorarsa, siyasiler en iyi rakibi belli olsa yaptığı bir iş varsa biz daha iyisini yapacağız derse inanın ki sorunları çözeriz.

Ülkemizin gerginliğe götüren ülkemizi siyasi sıkıntılara götüren, gençler arasındaki sıkıntıyı, kadınlar arasındaki sıkıntıyı, esnaflarımız arasındaki sıkıntıyı en üst noktaya taşıyan bugünkü siyasetin dilidir. Siyasetin yapılış şeklidir. Türkiye Değişim Partisi bütün kurucuları il başkanları, ilçe başkanlarından kadın kolları ve Gençlik koluna kadar kararlıyız. Ülkede siyasetin yapılış şeklini değiştireceğiz.

“Gençlerimizin önünü açmamız lazım”

Özellikle ve özellikle gençlerimiz var. Biz gençlerimizin sanayi konuşmasını istiyoruz, biz gençlerimizin üretim, eğitim, teknoloji konuşmasını istiyoruz. Ama gençlerimizin bunu konuşması için bizim ne yapmamız lazım?... Gençlerimizin önünü saygıyla ve sevgiyle açmamız lazım.

Liseye giden bir öğrencimiz yurt parası düşünmemesi lazım. Kredi ve Kredi Yurtlar Kurumu olan borcum var mı diye düşünmemesi lazım. Üniversiteyi bitirene kadar geçlerimiz teknolojik imkanların tümünden hiç olmazsa vergisiz yararlanması lazım. Bir üniversiteye giden bir gencimiz 30 GB'lık bir interneti ücretsiz kullanamazsa bu evladı biz nasıl uç noktaya taşıyabiliriz?

Gençlerimizin sanayi, üretim ve mutlaka teknoloji demesini istiyoruz. Gençlerimizin vazgeçilmesi bunlar olması lazım. 

Esnaf bakanlığını kuracağız

Esnaflarımız mutlu olmazsa Türkiye’nin mutlu olması mümkün değil. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak esnaf bakanlığını mutlaka ve mutlaka kuracağız. Esnaflarımızın önünü mutlaka açacağız.Biz değişim yapacağız. Sağ ve solu birleştireceğiz. Merkezimiz ve ideolojimiz insan olacak 

“Görev verilmeyen öğretmenlere biz mutlaka görev vermek zorundayız”

O konuda da ben kendim öğretmenim öğretmenlerimizin mutlu olmasını istiyorum. Öğretmenlerimiz son derece önemlidir. Atanamayan öğretmenler değil de görev verilmeyen öğretmenler var. Bu görev verilmeyen öğretmenlere Türkiye Değişim Parti iktidarında biz mutlaka görev vermek zorundayız. Öğretmen olmak için, öğrencisine buluşmak için bekliyor. Bu öğretmenlerimize biz mutlaka ve mutlaka Türkiye Değişim Partisi iktidarında önceliğimizdir. Görev verilmeyen bütün öğretmenlerimize mutlaka Türkiye Değişim Partisi iktidarında göre vermek durumundayız.

“Kadın cinayetlerini en aza indireceğiz”

Kadınlar bizim için baş tacıdır. Kadınlar bizim için son derece önemlidir. Kadın anadır, kadın eştir, kadın bacıdır. Kadın kardeştir... Kadın kadının hiçbir zaman anneliği de bitmez. Kadın hayatını önce çocuklarına verir sonra da torunlarına verir. 

Biz 21. yüzyılda bu demokraside kadın cinayetleri haberini okumaktan son derece mutsuzuz. Türkiye Türkiye Değişim Partisi değişim kadınları genel başkanımız Canan Başkan bu noktada yoğun bir çalışma yapıyor. Biz Türkiye'de ilk defa değişim kadınlarının rengini mor çatıdan özellikle mor yaptık. 

Gördük ki ileri demokratik ve medeni ülkelerde kadın cinayetleri yok denecek kadar az.

Geçen seneki verilere baktığımız zaman 330'un üzerinde ülkemizde ne yazık ki kadın cinayetlerinin olduğunu görmek bizi alabildiğine üzüyor.

Kadınların sosyal problemleri var. Sosyal problemleri mutlaka ortadan kaldırmamız lazım. Kadın cinayetlerini en aza indirmek için bu noktada yoğun bir çalışma yapacağız.

“54 ilimizde örgütlendik”

Birçok genel başkan yardımcımız bu konuyla ilgileniyor. Şu an itibariyle biz 54 ilimizde örgütlenmelerimizi tamamladık. Kimseyi kırmadan mümkün olduğunca onların hepsini bir araya getirerek aralarından bir İl başhanı seçmek istiyoruz. 

Muhtemelen en geç Haziran ayı içerisinde genel kurulumuzu, kurultayımızı yapacağız.

“Sağla solu birleştiriyoruz”

Logomuzda sağla solu birleştiriyoruz Anadolu bir taraftan geliyor, Trakya bir taraftan... Asya bir taraftan geliyor, Avrupa bir taraftan… Bir yıldızla iki kalbi birleştiriyoruz. Çünkü biz diyoruz ki; bizim kalbimiz doğu için, batı için kuzey için kalbimiz bütün Türkiye için atsın diyoruz.