O ceza verilirse Türkiye'de bir ilk olacak! İddianame kabul edildi! 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek eski nişanlısına...

Konya’nın Çumra ilçesinde, ‘Su sayacağına bakacağız’ diyerek içerine giren ve eski nişanlısının üzerine yanıcı kimyasal madde atan sanık hakkında ‘Kadına karşı canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan iddianame hazırlandı. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse, kimyasal maddenin ne kadar zararlı olduğunun sonucuna göre verilecek karar Türkiye’de ilk olabilir

O ceza verilirse Türkiye'de bir ilk olacak! İddianame kabul edildi! 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek eski nişanlısına...

Söz konusu olay, 19 Haziran Pazar günü Konya'nın Çumra ilçesinde Bakkalbaşı Mahallesi meydana gelmişti. İddiaya göre, Çumra ilçesinde 28 yaşındaki Merve Küçüktekin, nişanlısı Sabit Türk ile anlaşamayarak ayrıldı.

Tehdit etmeye başladı

Ayrılmayı kabul etmeyen Sabit Türk, genç kıza psikolojik baskı uygulayarak tehdit etmeye başladı. Eski nişanlısının evine giden Sabit Türk, kendisini görevli gibi tanıtarak "Su saatine bakacağım" bahanesiyle kapıyı açtırıp eksi nişanlısının üzerine kezzap attıktan sonra kaçtı.

Birçok yerinde ciddi yanıklar oluştu

Yüzünde, sırtında, kolunda ve vücudunun birçok yerinde ciddi yanıklar oluşan Merve Küçüktekin, Konya Şehir Hastanesi Yanık Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ilgın ilçesinde yakalanan şüpheli Sabit Türk ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Hazırlanan iddianame kabul edildi

Eski nişanlısı Merve Küçüktekin’i ağır yaralayan tutuklu sanık Sabit Türk hakkında ‘Kadına karşı canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hazırlanan iddianame Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 Kimyasal maddenin ne kadar zararlı olduğunun sonucuna göre verilecek karar Türkiye’de ilk olabilir

 Merve Küçüktekin’e atılan kimyasal maddenin ne kadar zararlı olduğunun sonucuna göre verilecek kararın Türkiye’de ilk emsal olacağını ifade eden avukat Aycan Ceylan, “Aslında yargının bu konudaki tavrı, bu kimyasal sıvıyla gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yaralama olarak bakıyordu. Kasten yaralama diyordu ve o kimyasal sıvıyı da silah olarak değerlendiriyordu. Biz şu anda açıkçası ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüsten’ böyle bir yargılamanın başlatılmış olmasına ilk diyebiliriz" dedi.