O Portakalı alın…

Nasıl da her duruma müsait ve rezilliğin 50 tonunu barındırma potansiyeli taşıyormuşsunuz meğer.

Bu ülkeye ve değerlerine sizi düşman yetiştirenlere, 20 yıldır şu berbat müfredatı ve sistemi değiştirmeyenlere sözüm baki. Ama Batı’ya her türlü yalakalığa hazır, vatan evlatlarını bombalayıp yüzlercesini katledenleri “hero” yapmaya tevessül edecek kadar kimliğinizi, onurunuzu kaybedeceğiniz asla aklımıza gelmezdi.

Siz haklısınız aslında.

Haksız olanlar başkaları.

Çünkü KANUN HÜKMÜ yetersiz bu ülkede.

Çünkü vatana ihanetin ne bedeli var, ne da yaptırımı.

Nedir yahu bu?

Lise adı değiştirmeler, FETÖ’cülere güzellemeler, ileri gelen KHK’lıları göreve iade etmeler, o firardaki namussuzların YouTube yayınlarına çıkmalar…

Üstüne bir de AİHM’in o kendi içtihatlarına bile aykırı, bir hukuk katliamı olan kararı.

Ne hevesliymişsiniz bu Fetullah denen şerefsize.

Hani bize kızıyordunuz, “Evvelden bunları siz beslediniz, büyüttünüz” diye. O nesebi gayri sahih elebaşının devleti ele geçirmeye yeltendiğini görünce hakkında gereken yapıldı, darbe gecesiyle işi bitirildi ama bakıyoruz siz bu zombileri hortlatmaya çalışıyorsunuz. Zaten oy verdiğiniz partiler de boyunlarına o KHK davulunu asmış, tokmaklayanlar da FETÖ’cüler.

Hiç utanmıyorlar.

Tutmuşlar KANUN HÜKMÜ adlı belgeseli Altın Portakal Antalya Film Festivali yarışmalı bölümüne kabul etmişler.

Organizasyon komitesi midir sorumlu, yoksa belgeselleri seçen ön jüri midir onu bunu bilmem.

Web sitesinden öğrendiğimiz kadarıyla yapımcısı Necla Demirci adlı kişi.

16 Temmuz 2016 sabahı attığı tweet de önümüzde.

O Portakalı alın… - Resim : 1FETÖ darbe girişiminde bulunmuş, 252 insanımızı katletmiş ve vatandaşlarımız şehit olmuşlar. Binlerce yaralımız var ve bu yapımcı böyle bir tweet atıyor. DÜNDEN BU YANA HAYATI YOKETMEK İÇİN SOKAĞA ÇAĞRI VAR! Bakın siz… Darbeye karşı vatandaşların sokağa çağrılmasından rahatsız olmuş hanımefendi. Çünkü darbeciler başarılı olamayabilirler bu yüzden. Çıkmadık candan umut kesilmezmiş. Artık sabahın 08.30’u bu tweeti attığında, FETÖ’cü şerefsizler köprünün üzerinde donla yüzüstü yatırılmış, hepsi teslim alınmış ama o yine de böyle bir paylaşımda bulunabiliyor.

Ve bu yapımcı TRT’nin bir belgesel yarışmasında da ödül almış 2017 yılında iyi mi? Tebrikler TRT’ye de…

Hiç adam olmayacaksınız, hiç…

Allah’tan Kültür ve Turizm Bakanlığı festival sponsorluğundan çekilmiş.

Belgeselin konusunu da yazalım, tam olsun:

Kanun Hükmü, kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden çıkarılan Doktor Yasemin ve öğretmen Engin’in ihraç sonrası yürüttükleri mücadeleyi anlatıyor. Yalnızlığa itilen ve toplumdan dışlanan bu iki kişi, tüm zorluklara rağmen tekrar görevlerine dönmek isterler, fakat tüm girişimleri devletin hukuk labirentlerinde kaybolur. Yasemin ve Engin ne kadar direnebileceklerdir?” 

Ne “acıklı” değil mi?

Kimsiniz, nesiniz bilmem ama amacınızı biliyoruz. Batı’nın gönüllü kolonize kölesi olmakta üstünüze yok. Sorsak çoğunuz solcu sosyalist geçinir. Pabucumun solcuları. ABD emperyalizminin finoları. Siz kim solculuk kim.

Sinema gibi değerli bir sanat alanının içine ettiniz.

Alın o portakalı…

Anladınız siz.

Bitmediniz ama biteceksiniz.