OGS'li araçlar HGS'ye nasıl geçiş yapacak? OGS ne zaman kalkıyor?

Karayolları Genel Müdürlüğü, artık kullanılmayacak olan OGS kullanıcılarının, 31 Mart'ta otoyol ve köprülerde başlayacak HGS etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımları paylaştı.

OGS'li araçlar HGS'ye nasıl geçiş yapacak? OGS ne zaman kalkıyor?

OGS Otomatik Geçiş Sistemi yerini HGS'ye bırakıyor. Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinen HGS 31 Mart tarihi itibarıyla otoyol ve köprülerde kullanılacak. Milyonlarca şoförü ve araç sahibini ilgilendiren OGS iptali durumunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü vatandaşların izlemesi gereken yolu paylaştı.

Otoyol ve köprülerde OGS devri kapanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilere göre 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi OGS sona erecek ve yerini HGS'ye bırakacak. Hızlı Geçiş Sistemi HGS'ye geçiş süreci için izlenecek yolu paylaşan KGM vatandaşları bilgilendirdi.

31 Mart'ta iptal edilecek

KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta otoyol ve köprülerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) dönemi başlayacak.

OGS'li araçlar HGS'ye nasıl geçiş yapacak? OGS ne zaman kalkıyor? - Resim : 1

HGS başvurusu nasıl yapılır?

OGS kullanıcılarının, HGS etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımlara yer verilen açıklamaya göre, OGS cihazının alındığı bankaya 31 Mart'tan önce başvuru yapılacak. İptal edilen OGS'nin yerine HGS hesabı açılacak. Tüm geçişlerin ücretleri, HGS hesabından tahsil edilecek.

OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil edilecek. İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyorsa ilgilinin banka hesabına/kredi kartlarına iade edilecek.

OGS'li araçlar HGS'ye nasıl geçiş yapacak? OGS ne zaman kalkıyor? - Resim : 2

OGS ile yapılan geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması durumunda kullanılmak üzere, varsa güvence kapsamında alınmış tutarlar banka hesabına/kredi kartına iade edilecek. İade işlemleri, cihazın iptal tarihinden itibaren 30 gün içinde müşterilerin banka hesaplarına/kredi kartlarına yapılacak.

31 Mart'a kadar kapatılmamış OGS cihazları, bu tarihten sonra iptal edilecek.