Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde...

1500'den fazla kişinin öldüğü Titanik gemisinin enkazına turist götürürken kaybolan denizaltıda hesaplanan süreye göre oksijen an itibarıyla bitti. Arama kurtarma çalışmaları sürerken denizaltıyla ilgili trajik bir hikayede ortaya çıktı. Kayıp Titanik denizaltısında yer alan isimlerden OceanGate CEO'su Stockton Rush'un eşi Wendy Rush'ın, 1912'deki Titanik kazasında ölen Isidor Straus ve eşi Ida Straus'un büyük büyük torunu olduğu öğrenildi.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde...

Pazar günü Titanik'in enkazına yapılan dalış sırasında kaybolan denizaltıyı kullanan OceanGate'in CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush ile ilgili şaşırtan bir detay ortaya çıktı. Rush'ın 1912'deki Titanik kazasında ölen Isidor Straus ve eşi Ida Straus'un büyük büyük torunu olduğu belirlendi.

Asıl adı Wendy Hollings Weil olan Wendy Rush, 1986 yılında Stockton Rush ile evlendi. Linkedin sayfasında son iki yıl içinde Titanik enkazına yapılan 3 OceanGate seferine katıldığı; şirketin iletişim direktörü olarak görev yaptığı ve şirketin vakfının uzun süredir yönetim kurulu üyesi olduğu yazıyor.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde... - Resim : 1

New York Times'ın haberine göre Wendy Rush, Titanik seferinde gemide bulunan perakendeci Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük büyük torunu. Wendy Rush, Straus'ların kızlarından biri olan ve 1905 yılında Dr. Richard Weil ile evlenen Minnie'nin soyundan geliyor. 1845'te doğan Isidor Straus, dünyaca ünlü Macy's mağazasının ortakları arasında yer alıyordu.

Rush'ın Titanik'teki ataları ise trajik aşk hikayeleriyle biliniyor.

Dönemin gazete haberlerine göre faciadan kurtulanlar, Isidor Straus'un, kadınlar ve çocuklar hala batan gemiden kaçmayı beklerken bir filikada oturmayı reddettiğini gördüklerini anlatmış. 40 yıllık eşi Ida Straus da bunun kocasını terk etmeyeceğini açıklamış ve gemi batarken ikisi Titanik'in güvertesinde kol kola görülmüş.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde... - Resim : 2

Straus'ların hikayesinin kurgulanmış versiyonu, 1997 yapımı James Cameron'ın filminde ölümsüzleştirilmişti.

Filmde sular kulübelerinin etrafında yükselirken yatakta kucaklaşan yaşlı bir çiftin dokunaklı görüntüsünün Straus'ları temsil ettiği ifade edilmişti.

New York Times arşivlerine göre, Isidor Straus'un cesedinin Titanik battıktan yaklaşık iki hafta sonra denizde bulunduğunu, Ida Straus'un kalıntılarına ise hiçbir zaman ulaşılamadı.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde... - Resim : 3

SÜRE BİTTİ

Öte yandan denizaltıdakileri arama çalışmaları sürerken, kaybolanların hesaplanan süreye göre oksijenleri bitti.

18 Haziran sabahı yola çıkan gemide mürettabatın yalnızca 96 saatlik oksijen kaynağı vardı. Ancak uzmanlar hava kaynağının bir dizi faktöre bağlı olduğunun da altını çizdi.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde... - Resim : 4

Zamana karşı yarışan kurtarma ekipleri, üst üste ikinci kez su altında tespit ettikleri seslerle umutlandıklarını dile getirdi. Seslerin kaynağının henüz belirlenemediği söyleyen yetkililer, yüksek ihtimalle kayıp gemiden gelmiş olabileceğini belirtti.

Oksijenleri bitti! Kayıp Titanik denizaltısında trajik detay! 111 yıl sonra torunu aynı yerde... - Resim : 5