Okullar tatil edildi mi? Hangi illerde okullar tatil? Kar yağışı başladı, bazı illerde okullar tatil edildi! İstanbul'a kar ne zaman gelecek? 21 Aralık 2022 okul tatili...

Ülkenin farklı bölgelerinden kar haberleri gelmeye başladı. Yağış ile birlikte öğrenciler ve veliler de kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda ne zaman kar yağacağını merak ediyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Eğitime ara verilen iller ve ilçeler açıklandı. Peki, okullar nerede tatil? Hangi illerde ve ilçelerde okullar tatil edildi? İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Okullar tatil edildi mi? Hangi illerde okullar tatil? Kar yağışı başladı, bazı illerde okullar tatil edildi! İstanbul'a kar ne zaman gelecek? 21 Aralık 2022 okul tatili...

Meteroloji bir süredir kar yağışı uyarısı yapıyordu. Yağış ülkenin bazı bölgelerini etkisi altına almaya başladı. Sahil ve orta kesimlerinde yağmur olarak görülen yağış iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur olarak yağmaya başladı. Yağışın başladığı il ve ilçelerde hayat olumsuz etkilendi. Toplu taşımalar seferlerine devam etmekte zorlanırken eğitime de ara verildiği açıklandı. 

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Adana'nın yüksek bölgelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam edince Adanalılar sabaha karla uyandı. Cadde ve sokakların beyaza boyandığı şehirde, özellikle yoğun kar yağışının yaşandığı Tufanbeyli, Saimbeyli ve Aladağ ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Okulların yanı sıra kamu personellerine de idari izin verildiği açıklandı. Engelli ve hamile kamu personelin de idari izinli sayılacağı Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Aşırı yağan kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli genelinde okullar 21 Aralık Çarşamba günü bir gün tatil edilmiştir." denildi.

Kahramanmaraş'a bağlı Afşin ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Aralık 2022 Çarşamba günü eğitime ara verildiği açıklandı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklmaya göre, kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle tüm ilçe genelinde eğitime 1 gün ara verildiği ifade edildi. 

 İstanbul'da kar yağışı ne zaman? İstanbul'da okullar tatil olacak mı? 

İstanbul'da özellikle bu hafta itibariyle hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından ilk kar geçtiğimiz günlerde Silivri'nin bazı bölgelerine düştü. Aralık ayının sonlarına yaklaşırken soğuk hava etkisini iyice göstermeye başladı. Ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışı haberleri gelmeye başlayınca İstanbullular da ne zaman kar yağacağını merak ediyor. İstanbul'da hissedilir derecede sıcaklık düşüşü yaşanırken geçtiğimiz haftalarda da fırtına uyarısı yapılmıştı.