Ormanda okuyla ilerleyen avcı, geyik arıyordu. Gelen sesin olduğu tarafa bir ok attı ve oraya gitti. Vurduğu geyik değil devasa bir şeydi

Kuzey Carolina'da bir ok avcısı geyik avlamak için girdiği ormanda tesadüf eseri karşılaştığı devasa ayıyı avladı. Geyik avlamak için girdiği ormandan 300 kiloluk koca bir ayı avlayarak çıkan ok avcısı şaşkınlığını dile getirdi.

Ormanda okuyla ilerleyen avcı, geyik arıyordu. Gelen sesin olduğu tarafa bir ok attı ve oraya gitti. Vurduğu geyik değil devasa bir şeydi

Kuzey Carolina'da geyik avlama umudu ile ormanda giren bir ok avcısı olan Brad Jones,  yakın zamanda eski Kuzey Eyaleti'nde kaydedilen en büyük kara ayılarından birisini avladı. Geyik avlamak için girdiği ormanda karşısına çıkan devasa ayı ile ne yapacağını bilemeyen avcı ateşlediği tüfeği ile 300 kiloluk ayıyı yere indirdi. 

Jones, arkadaşı Stuart Dudley'nin arazisinde geyik avlamak umudu ile ava çıkmıştı. Geçen yıl aynı bölgede ilk ayısını avlayan Jones yine aynı bölgede devasa bir ayı avlayacağını düşünmüyordu.

DEVASA AYI İLE ANİDEN KARŞILAŞTI

Bölgede sakince ve temkiml olarak ilerleyen Jones, karanlıkta bir ağaçlığa doğru yürürken büyük bir ayıyla yakın bir karşılaşma yaşadı. Jones, Field & Stream'e şunları söyledi: "Bir sonraki dönem geldi ve dışarı çıkmak için fazla zamanım olmadı." "Cumartesi günü arkadaşım bazı tazı avcılarının bölgeye girmesine izin verecekti. Bu benim oraya yayla girmek için son şansımdı."

 

Ormanda okuyla ilerleyen avcı, geyik arıyordu. Gelen sesin olduğu tarafa bir ok attı ve oraya gitti. Vurduğu geyik değil devasa bir şeydi - Resim : 1

''ÜZERİME DOĞRU HIZLA KOŞUYORDU''

Jones o sabah erkenden tazı avcılarından önce geldi. Arazinin özellikle bataklık kısmının yakınındaki bir alanda oturmaya karar verdi. Jones, "Güzel ve soğuk bir sabahtı" diyor. “Az önce yukarı baktım ve hızla bana doğru koşan ayıyı farkettim. Devasa yaratık hızla bana doğru koşuyordu.  Benden 20 metre ötedeki bir patikadan aşağıya doğru ilerlemeye başlayan ayıya doğru nişan aldım ve tüfeğimi hızla ateşledim. Onu omzunun hemen altından mükemmel bir şekilde vurdum. "Yoldan hızla aşağı indi ve 30 saniye içinde o ölüm inlemesini duyabiliyordum" diye ekliyor. "Bulunduğum alandan çıktım ve onu vurduğum yerden 50 metre uzakta can verdiğini farkettim."

Vurduğu ayının ne kadar büyük olduğunu ilk anda fark edemeyen Jones, ''Onun çok büyük olduğunu bilmiyordum” diyor. 

O sabahın ilerleyen saatlerinde tazı avcıları geldi ve Jones'un ayıyı bir kamyona yüklemesine yardım ettiler; Jones'a göre bu, 8 ila 10 avcı gerektiren bir görevdi. Yaklaşık 300 kilogram ağırlığında olduğu düşünülen devasa ayıyı avlayan Jones bunu kolay bir iş olmadığını ayı ile şans eseri karşılaştıklarını ifadee etti. 

''BÖYLE BİR YARATIĞI ÖLDÜRMEK AVCILIKTA ZİRVE SAYILIR''

Nihayetinde ayının ağırlığı 353 kilogram olarak saptandı. Tar Heel Eyaleti'nde şimdiye kadar avlanan en büyük kara ayısı olarak anılıyor.  Batı Kuzey Carolina için bir rekor olarak kabul edilen 315 kilogramlık ayıdan  neredeyse yüz kilo daha ağır olan devasa ayı bölgede avlanan en büyük ayı olma skorunu elinde taşıyor. 

Jones,  “Çok güzel, görkemli bir yaratık. Böyle bir yaratığı öldürmek, avlanmanın zirvesi sayılır” diyor Jones. "Ve iyi bir arkadaşımın avlanacak arazisi olmasaydı bunu yapamazdım."

 

Ormanda okuyla ilerleyen avcı, geyik arıyordu. Gelen sesin olduğu tarafa bir ok attı ve oraya gitti. Vurduğu geyik değil devasa bir şeydi - Resim : 2