Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Oruçlu iken baş ağrısı nasıl geçer? Oruçta görülen baş ağrısının nedenleri!

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutan pek çok kişi oruca bağlı bazı sağlık sorunları yaşıyor. Özellikle de oruçluyken baş ağrısı yaşayan pek çok kişi ilaçsız baş ağrısını geçirmenin yolunu ararken, baş ağrısının nedenlerini de araştırıyor. Peki, Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Oruçlu iken baş ağrısı nasıl geçer? Oruçta görülen baş ağrısının nedenleri!

Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Oruçlu iken baş ağrısı nasıl geçer? Oruçta görülen baş ağrısının nedenleri!

Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ilk gün orucunu tutanlar, uzun süren açlık ve susuzluk saatleri nedeniyle oruca bağlı birtakım sorunlar yaşıyor. Ağrı bunların başında geliyor. Özellikle oruç nedeniyle baş ağrısı yaşayanların pek çoğu, şiddetli baş ağrısının neden olduğunu ve nasıl geçireceğini sıklıkla araştırıyor. Peki, Orucun ilk günü baş ağrısı normal mi? Orucun ilk günleri baş ağrısı neden olur, nasıl geçer? Oruçta görülen baş ağrısının nedenleri ve ilaçsız geçirme yöntemleri…

ORUÇLUYKEN BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Ramazan öncesinde pek çok kişi sıcak içeceklere alışkındır. Yoğun kafein içeren kahve veya çay gibi içeceklerin bağımlılık yaratması ve aninden bunun kesilmesiyle birlikte yoğun baş ağrısı görülebilir. Bu yüzden de orucun ilk günlerinde yoğun baş ağrısı yaşanabilir. Oruçta baş ağrısının diğer bir nedeni de oruçlu kişinin kan şekerinin düşmesidir. Bu da yaygın olarak baş ağrısına neden olarak faktörler arasında gösterilebilir.

Oruçluyken baş ağrısının en önemli nedenlerinden bir diğeri de, susuzluktur. Vücutta su oranı düştükçe salınan histamin baş ağrısı ve yorgun ve bitkinliğe yol açabilir. İftar ve sahur arasında bol su içmek oruçlu gün içinde bu atakları hafifletebilir.