ÖSYM duyurdu: KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin soru kitapçıkları ve cevapları erişime açıldı

ÖSYM, 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının erişime açıldığını duyurdu.

ÖSYM duyurdu: KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin soru kitapçıkları ve cevapları erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) bugün yapılan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) hakkında açıklama yaptı. Açıklamada bugün ÖABT'nin temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının (her test için yüzde 10), https://ais.osym.gov.tr bağlantısından erişime açıldığı belirtildi.

ADAYLAR, KİMLİK NUMARASI VE ŞİFRELERİYLE SORULARI GÖREBİLECEK

Sınava başvuran adayların, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabileceği kaydedildi.

10 GÜN SONRA ERİŞİME KAPATILACAK

Açıklamada, temel soru kitapçığı görüntüleme sürecinin 16 Ağustos saat 23.59'da sonlanacağı ifade edilerek, "Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." uyarısı yapıldı.

6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın her test için % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 6 Ağustos 2023 tarihinde saat 19.15'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 16 Ağustos 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.