Özgür Özel, “Filistin’deki mezalimi bitirelim dedim"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, Memleket Partisi’nden CHP’ye katılan 3 isme rozetlerini taktı, “Memleket Partililer ile CHP'liler arasında hiçbir sorun olmaz.” dedi. Özel ayrıca Sosyalist Enternasyonal toplantısında "Filistin’deki çocuklar da bizim. Gelin dünyadaki barışı savunan sol, sosyalist partiler olarak gelin Filistin’deki mezalimi bitirelim dedim." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, “Filistin’deki mezalimi bitirelim dedim"

CHP Grup Toplantısı’nda grup takma töreni de vardı. Özgür Özel, Memleket Partisi’nden CHP’ye katılan 3 isme rozetlerini taktı. Özel, “Memleket Partililer ile CHP'liler arasında hiçbir sorun olmaz.” dedi.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün Cumhuriyet tarihimizin en büyük acılarından, tarihi günlerden bir tanesinin yıldönümü. İdlib saldırısının 4’üncü yılındayız. Suriye’de konvoyumuza savaş uçakları tarafından ateş açılmıştı. Rakamlar kademe kademe yükseldi ve 34 askerimiz İdlib’de şehit edildi. İdlib’de şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine bir kez daha sabır diliyorum. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Günü geldiğinde hem askerlerimizi şehit edenlerden hem de bu rezalete sessiz kalanlardan hesap sormanın da sözünü veriyorum.

"'FİLİSTİN'DEKİ MEZALİMİ BİTİRELİM' DEDİM"

Hafta sonu Sosyalist Entarnasyonal Toplantısı için Madrid’deydim. 140 tane üyenin temsilcilerinin karşısına geçtim. Hamas’ın yaptığı terörist saldırılardan sonra İsrail’in verdiği orantısız cevap, Filistin’de çocukları, kadınları öldürmektedir. Buna sessiz kalamayız dedim. Ukrayna’daki çocuklar da bizim Filistin’deki çocuklar da bizim. Gelin dünyadaki barışı savunan sol, sosyalist partiler olarak gelin Filistin’deki mezalimi bitirelim dedim.

EMEKLİ KART ÖNERİSİ

Fırında, kasapta, markette, doğalgazda, elektrikte, ulaşımda ve esnafta geçen bir emekli kart çıkarmak için önemli bir çalışmayı teklif ediyoruz. Bunu da Meclis kapanmadan 3 günde çalışıp, gelecek hafta hayata geçirmeyi mutlaka öneriyoruz.

“O GÜN DEMOKRASİNİN YANINDA DURMUŞ BİRİSİYİM”

Yarın 28 Şubat… Demokrasi tarihimize post modern darbe olarak geçmiş, demokratik ülkelere yakışmayan, bazı öğrencilerin eğitim-öğretim hakkıyla ilgili mağdur edildikleri, o gün yaşananları demokrasi dışında bulmuş, demokrasinin yanında durmuş birisiyim. O tartışma askeri vesayet tartışmasıydı. Askerin, yönetim organları üzerine baskı yapıyor olma tartışmasıydı. Askeri vesayet ortadan kalktı diyorlar… Askerin siyasete müdahalesi ortadan kalkmadı. Askerin iktidara müdahalesi ortadan kalktı.