Pandemi ve bağırsaklarımız

Bunun için önce beslenmemize dikkat etmeliyiz ve bilinenin aksine az yemeliyiz! Bilim insanları İçinde yaşadığımız modern çağdan dolayı beslenme yerine beslenmemeye vurgu yapıyorlar.

Eskiden dedelerimiz ekmeği de sütü de balıda ve daha bir çok gıdayıda tüketiyorlardı ama onlara hiçbir şey olmuyordu. Peki biz yiyince neler oluyor?

Artık gıdalarımızın içinde o kadar çok katkı maddesi var ki… Ve bir çok gıda yüksek ısı da pişiriliyor, işleniyor, kimyasallar katılıyor, kızartılıyor, yapısı değişiyor… GDO'lu gıdalar ve hibrit tohumlar beslenmemize dahil oldu maalesef… Artık inekler GDO'lu yemlerle besleniyor, çok fazla antibiyotik gibi ilaçlara maruz kalıyor ve onlardan yedigimiz etler içtiğimiz sütler ile de bu kimyasalları bizler alıyoruz. Doğal olarak bir çok yiyeceğimizin protein yapısı değişti. Peki bizim bağırsağımız acaba bu gıdaları tanıyor mu? Tanımıyor tabi ki… Bağırsağımız bu gıdaları tanıyamadığı için de onları düşman olarak görüyor!

Sonuç olarak bağışıklık sistemimiz neye tepki vereceğini bilmelidir. Yani virüsü, mikrobu tanımalı onlarla savaşmalıdır! Ama bizim bağırsağımız bu beslenme şekliyle bu işi çok düzgün yapamamaktadır. Değişen gıdalarda ki proteinleri, toksinleri düşman olarak görüp onlara saldırmaktadır... (Otoimmünite de olduğu gibi kendi dokularına saldırıyor).

Bağışıklık sistemimizin asli işi; virüs ve mikroplara savaşmak ve onların bizi hasta etmesine izin vermemektir. Bizler eğer gıdalara dikkat edersek, sağlıklı beslenirsek, sağlıklı bir bağırsağa veeee sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip oluruz. Sağlıklı bir bağışıklık sistemimiz olursa da hangi virüs olursa olsun vücudumuz onunla savaşabilir, onları geri gönderebilir. Bağışıklık sistemimiz şu an içinde yaşadığımız pandemiden dolayı nereye saldıracağını vücudumuzu neye karşı koruyacağını ayırt edebilmelidir!