Ramazan gıda yardımı başvurusu e devlet! Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur,Ramazan yardımı ne kadar?

İslam aleminde on bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı geldi çattı. Ramazan ayı için hazırlıklar sürüyor. Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur? Vatandaşlar erzak yardımı başvuruları için araştırma yapmaya başladı. Ramazan yardımı ne kadar? İşte, haberimizde...

Ramazan gıda yardımı başvurusu e devlet! Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur,Ramazan yardımı ne kadar?

Ramazan'a sayılı günler kala erzak ihtiyacı olan vatandaşlar, erzak yardımını nasıl temin edecekleri konusunda araştırma yapıyorlar. Milyonlarca vatandaş Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur? sorularını araştırmaya başladı. Yapılan duyuruya göre milyonlarca kişi erzak yardımından yararlanabilecek. Ramazan yardımı ne kadar? Tüm detaylar...

Ramazan gıda yardımı başvurusu e devlet! Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur,Ramazan yardımı ne kadar? - Resim : 1

RAMAZAN GIDA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN NEREYE BAŞVURULUR? RAMAZAN YARDIMI NE KADAR?

Ramazan gıda yardımı başvurusu onaylanan vatandaşlara,kuru fasulye, bulgur, köftelik bulgur, un, yağ, toz şeker, pirinç, nohut, mercimek, peynir, kaşar, mantı, erişte, şehriye gibi bir evin temel ihtiyacı olabilecek pek çok malzeme veriliyor. Bazı kurumlara şahsen başvuru yapmak gerekirken, kimi kurumlara ise e-devlet üzerinden Ramazan yardımı başvurusu yapılabiliyor.

Ramazan gıda yardımı başvurusu e devlet! Ramazan gıda yardımı başvurusu için nereye başvurulur,Ramazan yardımı ne kadar? - Resim : 2

Ramazan gıda yardımı için vatandaşın ikamet ettiği bölgedeki şubelerden ve belediyelerden  yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi kişilerin muhtarlıktan alacağı fakirlik belgesi başvuru sırasında kolaylık sağlarken, bazı kurumlarda kişinin ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlaması adına bazı belgeler isteniyor.

E-devlet üzerinden de yalnızca Ramazan ayında geçerli olmak üzere değil, tüm yıl boyunca geçerli olan erzak ve gıda yardımı başvurusu yapılabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi kişilerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı.

E-DEVLET GIDA YARDIMI

E-devlet gıda yardımı için tıklayın.

Sisteme girdiğinizde, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Soruları cevaplayın ve sonrasında sosyal yardım türleri arasından ‘Gıda ve erzak yardımı’ seçeneğini işaretleyin.