Seçimin yenilenmesi kararı alındıktan kaç gün sonra seçim yapılır? Seçim yenileme kararı Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak?

Türkiye, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne hazırlanıyor. Gözler Resmi Gazete’de yayınlanacak seçim kararına çevrildi. Seçimlerin yapılabilmesi için TBMM’nin veya Cumhurbaşkanının seçimin yenilenmesi kararı vermesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Peki, Seçimin yenilenmesi kararı alındıktan kaç gün sonra seçim yapılır? Seçimlerin yenilenmesi Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…

Seçimin yenilenmesi kararı alındıktan kaç gün sonra seçim yapılır? Seçim yenileme kararı Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandığa gidecek. Tarih belli oldu. 14 Mayıs tarihine işaret edilen seçimlerin yapılabilmesi için seçim kararının alınması ve Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Peki, Resmi Gazete’de yayınlandıktan kaç gün sonra seçim yapılır? Seçim kararı alındıktan sonra kaç gün sonra seçim yapılır? İşte merak edilenler…

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI ALINDIKTAN KAÇ GÜN SONRA SEÇİM YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 3'üncü maddesine göre, seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bu karar 48 saat içinde Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 60. günü takip eden ilk pazar günü Cumhurbaşkanı ile milletvekili genel seçimi birlikte yapılacak.

SEÇİM KARARI NE ZAMAN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANIR? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Buna göre, seçim kararının önümüzdeki hafta Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Anayasa'nın 116. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), üye tam sayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Cumhurbaşkanının da seçimlerin yenilenmesini kararı alma hakkı bulunuyor.