Rusya'nın Ukrayna harekatına dünyadan ilk tepkiler

Rusya'nın askeri harekat başlatmasına batı dünyasından tepkiler geliyor. ABD Başkanı Biden, müttefikleriyle birlikte karşılık vereceklerini söyledi. İşte harekatın ardından yapılan açıklamalar...

Rusya'nın Ukrayna harekatına dünyadan ilk tepkiler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dombas'a harekat emri vermesi dünyadan tepkiler geliyor.

Almanya ve İngiltere Birleşmiş Milletler nezdinde tepkilerini gösterdi. 

NATO Başkanı'ndan açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın harekatına tepki vermek için üyelerin toplanacağını söyledi. Stoltenberg, "Bu kötü zamanlarda Ukraynalılarla birlikteyiz. NATO müttefiklerini korumak ve savunmak için gereken her şeyi yapacaktır" dedi.

Biden'dan ilk tepki

Bu gece tüm dünyanın dualarının Ukrayna ile olduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, "Putin, felaket bir şekilde can kaybı ve acı getirecek kasti bir savaşı seçti. Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir. Dünya, Rusya'dan hesap soracak." ifadesini kullandı.

NATO'ya yönelik herhangi bir saldırının geri püskürtülmesi için NATO müttefikleri ile de yakın temas halinde olacaklarının altını çizen Biden, kendisi ve eşi Jill Biden'ın bu gece Ukrayna'nın "cesur ve gururlu halkı" için dua edeceğini aktardı.

İngiltere'den açıklama

İngiltere'nin Ukrayna Büyükelçisi Melinda Simmons, "Tamamen masum bir ülkeye saldırılıyor" dedi.