Satürn Balık burcunda! Yeni bir döngü başlıyor; hangi burç, nasıl etkilenecek?

7 Mart 2023 tarihinde Satürn Balık burcuna girerek hem kolektif hem de bireysel anlamda yeni bir döngüyü başlatacak. Son burç olan Balık burcunda olacağı için bir döngüyü kapatarak bir nevi kapanan faz etkisini çalıştıracaktır ve bu durumun kolektif üzerinde etkileri çok fazla olacaktır.

Satürn zamanın, karmanın, sorumlulukların, sınavların ve sabrın gezegenidir. Balık burcu geçişiyle birlikte 25 Mayıs 2025 tarihine kadar, bizleri yeni sınavlara tabii tutacaktır. Global bazdaki etkilerini gözlemlemek adına Satürn ingress haritasını incelediğimiz zaman, placidus ev sistemine göre 7.evde, whole sign ev sistemine göre ise 8.ev sembolizması çalışıyor olacak. Dolayısıyla ilişkiler ve maddi konular üzerine sınava tabii tutularak birtakım krizler ile mücadele etmemiz gerekecektir.

An haritasında Aslan burcunun yükselmesi, yöneticisi Güneş’in Balık burcunda 8. Eve yerleşmesi ve Başak burcundaki Ay’a karşıt açı yapıyor olması ile bulaşıcı hastalık riskini fazlasıyla çalıştırıyor olacaktır. Global bazda Satürn Balık transitinden beklentilerimiz; salgın hastalıkların artması, alkol ve keyif verici maddelere getirilecek yasaklar, sular ve sıvılardan gelebilecek olan zararlı etkiler, tarımda yaşanacak her türlü sıkıntılar, deniz kazaları, zehirlenmeler, bağımlılıklarda artışlar, ilaç sıkıntılarının yaşanması, hastane ve hapishaneleri ilgilendiren konuların ortaya çıkması, hapishanelerdeki isyanlar, belki af vb. gibi durumlar, susuzluk, kuraklık, havaların aşırı ısınması ve Satürn’ün yönetici gezegeni olan Jüpiter’in Koç burcunda olmasından dolayı yangınlar, savaş ve asgari hareketliliklerdeki artışlar, sınırları ilgilendiren konuların gündeme gelmesi söz konusu olacaktır. İnançlarımızın sorgulanacağı, fedakarlık, duygusal konular ve insanlık sınavından geçeceğimiz bir süreç bizleri bekliyor olacaktır. Başka insanlar için yapacağımız fedakarlıkların test edileceği, duygusal bağımlılıklarımız ile sınanacağımız ve sınırlarımızı korumayı öğrenmemiz gereken zamanlar bizleri bekliyor olacaktır.

Bireysel bazda ise, zihin ile konuları değerlendirmemiz, sorunlarımızı ayrıntılarda, satır aralarında gizli cevaplar bularak çözmemiz gerekecektir. Belli bir plan ve program dahilinde hareket ederek, kadere teslim olmadan ve dağılmadan sorumluluklarımızın bilincinde olmamız daha iyi olacaktır. Özellikle Mars’ın İkizler burcunda geri harekette olduğu ve Merkür’ün Oğlak burcunda retro hareketini yapmış olduğu Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayında almış olduğumuz kararlar ve yapmış olduğunuz iyi ya da kötü davranışların karşılığını Satürn Balık transiti boyunca deneyimleyeceğiz. Yapmış olduğumuz her türlü iyilikler, aldığımız doğru kararlar ve yaptığımız her türlü doğru olan eylemler bizlere ödülünü de beraberinde getirecektir.

Koç ve Yükselen Koç: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, fedakarlıklarınız test edilecektir. Sevdiğiniz insanlar ve yapmak istediğiniz şeyler konusunda ne kadar fedakarlık yapabildiğiniz ile ilgili konularda sınava tabii tutulacaksınız. Bu süreç içerisinde kendinizi dış dünyadan biraz daha izole etme ihtiyacınız artabilir. Üzerinizde görünmeyen bir baskı hissedebilirsiniz. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem içerisinde olacaksınız. Gizli düşmanlıklar ve başka insanların yaşadığı hayat deneyimlerinden alacağınız derslere karşı oldukça dikkatli olmasınız. Partnerinizin sağlığını ve iş hayatını ilgilendiren konularda bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem içerisinde özellikle gönüllü olarak yardım kuruluşlarında çalışmak, yaşlılara yardım etmek oldukça faydalı olacaktır. Gerçek dünyanın sorumluluklarından kaçmamaya özen göstermeniz de daha iyi olacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, sizleri sosyal hayatınızdan ve arkadaş çevrenizden izole edebilir, bu izolasyon süreci mecburi nedenlerden dolayı olabilir. Taşınabilir, eşinizin, ailenizin sorumluluğunu alabilir ya da çocuk sahibi olarak, çocuklarla ilgilenmek durumunda olabilirsiniz dolayısıyla arkadaş çevrenizden kendinizi soyutlamak zorunda kalabilirsiniz. Arkadaş çevrenizden gelebilecek negatif durumlara karşı dikkatli olmanız gereken bir dönem içinde olacaksınız. Dost sandığınız insanları ve artık size hizmet etmeyen her türlü konuyu hayatınızdan eleyeceğiniz bir dönem içinde olacaksınız. Bu süreç içerisinde kendinize ve kendi yeteneklerine odaklanarak, kendinizi sevmeyi ve kendiniz ile mutlu olmayı öğrenmeniz gereken zamanlar içinde olacaksınız. Genel olarak, kendi yaratıcılığınızı ve yetenekleriniz keşfederek, bu özelliklerinizi açığa çıkarma vaktinin sizler için geldiğini söyleyebiliriz.

İkizler ve Yükselen İkizler: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, sizleri sosyal statünüz ve kariyer alanınızda sınavlara tabii tutacaktır. Bu dönem içinde sosyal statünüzde değişiklikler söz konusu olabilir, evlenme ya da boşanma yolu ile gelen statü değişimleri yaşayabilirsiniz. Kariyer planlamanızı gözden geçirebilirsiniz. İş değişikliği, statü değişimi veya kendi işinizi kurmak gibi konular gündeminizde olabilir. Toplum önünde ya da kariyer alanınızda güçlü bir pozisyona gelebilirsiniz ama bu konuda mutlaka bir hak edilmişlik olması gerekir. Yapacağınız en ufak yanlış hareketiniz sizi geldiğiniz mevkiden düşürebilir. Aynı zamanda otorite figürleri ile aranızda yaşanması muhtemel anlaşmazlıklara karşı dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Kariyer hayatınızı ve sosyal statünüzün yeniden yapılanacağı bir dönem içinde olacağınızdan dolayı evinizi, ailenizi ilgilendiren konuları da ihmal etmemeniz sizler için faydalı olacaktır.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, yüksek eğitim, yabancı ülkelere yapılan seyahatler, hukuksal konular, bürokratik engeller, resmi makamlar ve yakın çevrenizden uzaklaşmak gibi birtakım durumlar yaşayabilirsiniz. Bu süreç içerisinde hukuksal konular gündeminize gelebilir. Boşanmalar ve ikinci evlilikler yaşanabilir. Yarım bıraktığınız eğitimleri tamamlayabilirsiniz. Akademik işlere imza atabilirsiniz. İnternet, sosyal medya gibi konularda birtakım zorluklar yaşayabilirsiniz. Hayata olan bakış açınızın değişeceği, inandığınız konular ile ilgili vereceğiniz birtakım sınavlar sizler için söz konusu olabilir. Bu süreçte taşınmalar, yer değişimler bazılarınız için de yurt dışına taşınma kararları yaşanabilir. Aynı zamanda partnerinizin kardeşleri ile ilgili konularda bazı zorlanmalar yaşayabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, ortak kazanımlar konusunda sizleri sınava tabii tutacaktır. Bu dönem içinde ortak gelirlerinizde bazı kısıtlanmalar söz konusu olabilir. Unuttuğunuz bir borç konusu ya da ani para çıkışları gündeminize gelebilir. Miras, nafaka ve borçlar konusunda bazı gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönem gelirlerinizin muhasebesini yapma ve kendinize finansal olarak bir kaynak yaratma zamanıdır. Finansal konularda riske girmenizi gerektirecek her türlü konudan uzak durmanız sizler için faydalı olacaktır. Kredi başvuruları yapabilirsiniz. Para biriktirmede zorlanabilirsiniz. Ayrıca ruhsal olarak dönüşüm sürecinden geçeceğiniz bir zaman dilimi içinde olacaksınız. Yaşadığınız her türlü krizli konu sizlerin ruhsal gelişimine katkıda bulunacaktır.

Başak ve Yükselen Başak: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, ikili ilişkiler konusunda sizleri sınava tabii tutacaktır. Bekar olan Başak burçları için bu süreçte evlenmek ve bir ilişkinin sorumluluğunu almak gibi konular gündeme gelebilir. Evliliği devam eden Başak burçları ise ilişkilerindeki var olan sorunlar ile ilgili konularda yüzleşmeler yaşayabilirler. Bu nedenle tamam mı devam mı soruları gündeminize gelebilir. Partnerinizi ilgilendiren konularda birtakım zorluklar yaşayabilirsiniz. Ortaklı işleriniz varsa bu konular da ayrıca gündeminizde olacaktır. Ortaklı yaptığınız işlerde zorluklar yaşayabilir, ortağınızdan ayrılarak tek başınıza devam etme kararı alabilirsiniz. Bu dönem insanların sizler üzerinde baskı kurmaya çalıştığını düşünebilirsiniz. Biraz kendinize ve kendi isteklerinize yönelerek, hayat planlamanızı gözden geçirmeniz sizler için faydalı olacaktır.

Terazi ve Yükselen Terazi: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, iş hayatınız, gündelik rutinleriniz ve sağlığınızı ilgilendiren konularda sınava tabii tutulacaksınız. Bu dönem taşınmalar, yer değişikliği, iş değişikliği gibi konular gündeminize gelebilir. Özellikle içinde bulunduğunuz günlük rutinlerinize yeni düzenlemeler getirmek durumunda kalabilirsiniz. İş değişikliği ya da mevkii değişimi gibi konular gündeminizde olabilir. İşinizi ilgilendiren konularda yeni sorumluluklar üstlenebilirsiniz. İş arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bu süreçte sağlığınızı ilgilendiren konulara özellikle dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeden yaptırmalısınız. Aynı zamanda yeni bir evcil hayvan sahiplenerek onun sorumluluğunu almak sizlere iyi gelebilir.

Akrep ve Yükselen Akrep: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, çocuklarınız ve aşk hayatınız ile ilgili konular gündeminizde olacaktır. Bu dönem bekar olan Akrep burçları uzun soluklu ciddi bir ilişkinin sorumluluğunu alabilirler. Çocuk sahibi olmak isteyen Akrep burçları bu transitten olumlu bir etki alacaklardır. Çocuk sahibi olan Akrep burçları ise bu süreçte çocuklarının hayatlarını ilgilendiren konularda gelişmeler yaşayabilirler. Çocuklarınız evlilik ya da eğitim sebebi ile sizden uzaklaşabilirler. Kendiniz için bir şeyler yapmak istediğinizde önünüze bazı engeller çıkabilir. Kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Bu dönem sosyal çevrenize odaklanmak sizlere iyi gelebilir. Ayrıca borsa, kumar ve kripto para gibi yatırımlardan uzak durmanız, bu konularda riske girmenizi gerektirecek durumlar içinde olmamanız sizler için faydalı olacaktır.

Yay ve Yükselen Yay: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, aile hayatınız, ev yaşantınız ve ebeveynlerinizi ilgilendiren konular gündeminizde olabilir. Bu süreç içerisinde bekar olan Yay burçları evlenerek ailelerinden uzaklaşabilirler. Ayrıca ailenize yeni bir üye katılabilir. Ebeveynlerinizin sağlık durumları ya da onların sorumluluğunu almanız gereken bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Taşınma kararı alabilirsiniz. Finansal konulara doğacak ihtiyaçtan dolayı gayrimenkul alım satımları yapabilirsiniz. Sizler için aile yaşantınızda biraz zorlanacağınız durumlar söz konusu olabilir. Bu dönem kariyer hayatınıza yönelerek, sosyal statünüzü değiştirmek sizlere iyi gelebilir. 

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, kardeşleriniz ve yakın çevrenizi ilgilendiren durumlar söz konusu olabilir. Kardeşlerinizin sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Kendinizi yakın çevrenizden izole etme ihtiyacınız artabilir. Taşınma, çevre değişimi ya da şehir değişimi gibi konularınız gündeme gelebilir. Bu değişiklik nedeni ile yakın çevrenizden uzaklaşabilirsiniz. Yapacağınız her türlü proje ve yeni anlaşmalarda dikkatli davranmanızı gerektirecek bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Yarım bıraktığınız ya da almayı daha önceden planladığınız eğitimler tekrardan gündeminize gelebilir. Biraz anlaşılmadığınızı düşündüğünüz, kendinizi ifade etmekte zorlanacağınız durumlar yaşayabilirsiniz. Hayata daha farklı bir pencereden bakmak ve manevi konulara yönelmek sizlere iyi gelecektir.

Kova ve Yükselen Kova: Satürn’ün Balık burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, finansal konularınız gündeme gelecektir. Bu dönem sizler için öz değerinizi yeniden inşa etme zamanıdır. Finansal kaynaklarınızda bazı daralmalar söz konusu olabilir. Kaynaklarınızı yeniden gözden geçirerek finansal konularınızın muhasebesini yapmanız gerekebilir. Finansal konularda riske girmenizi gerektirecek her türlü durumdan uzak durmanız sizler için iyi olacaktır. Var olan mevcut konumuzu koruyama çalışmanız faydalı olacaktır. Bu dönem Satürn sizden kendinizi garantiye almanızı isteyecektir. Ev almak ya da taşınmaz bir gayrimenkule yatırım yapmak sizlere iyi gelebilir. Ayrıca bu süreçte bedeninize iyi bakmanız da gerekecektir. Kendinizi bedensel olarak çok yormamaya dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Balık ve Yükselen Balık: Satürn’ün sizlerin burcuna girmesi ile birlikte 2025 tarihine kadar, sizleri kariyer, ikili ilişkiler, aile yaşantınız konusunda zorlayacaktır. Bu dönem sizler için karakter yapılandırması zamanı olacaktır. Üzerinizde başka insanların baskısını çok fazla hissedebilirsiniz. Fiziksel görüntünüzde bazı değişimler söz konusu olabilir, zayıflamak ya da kilo almak gibi. Satürn sizlerin burcundan geçerken, karakter yapılanmanızda sizleri zorlayacaktır. Buradaki ana konu kendi gerçek potansiyelinizi ortaya koymak üzerine olacaktır. Ayrıca evlenmek, bir ilişkinin sorumluluğunu almak, kariyer hayatınızda yeni sorumluluklar almak ve çocuk sahibi olmayan Balık burçları için de ebeveyn olmak gibi bazı önemli değişimler yaşanabilir. Bu dönem sağlığınızı ilgilendiren konularda da ayrıca dikkatli olmanız faydalı olacaktır.