Sayın Meral Akşener yol ayrımında, iktidara yürüyor

Kritik günlerden geçiyoruz.

Asrın felaketinin yaşandığı bu acı günlerde millet olarak yaralarımızı sarmaya çalışırken, siyaset arenasında bana göre sürpriz olmayan gelişmeler yaşandı.

Altılı Masa eksildi.

İYİ Parti Masa’dan kalktı, geç bile kalktı.

Bundan yaklaşık üç ay önce yazdığım yazıda Sayın Akşener’e hitaben demiştim ki "Masa’dan kalkarsanız iktidara yürürsünüz. Umarım geç olmadan Masa’dan kalkarsınız." Nitekim oldu, ama biraz gecikmeli oldu.

Sayın Akşener’e kızan CHP’liler, İYİ Parti’nin oy kaybedeceğini, istifaların olacağını iddia ediyorlar. Çünkü öyle olmasını temenni ediyorlar.

Ben de tam tersini iddia ediyorum.

İYİ Parti’nin oy oranı daha da artacak.

Çünkü Sayın Akşener iktidara doğru yürüyor, Cumhur İttifakı’na doğru yürüyor, hayatın doğal akışı onu Cumhur İttifakı’na sürüklüyor. Durum böyle olunca en başından beri Sayın Akşener’i Altılı Masa’ya yakıştıramayan ciddi bir seçmen kitlesi Sayın Akşener’e oy verecek!

Aynı zamanda CHP’nin HDP’nin arka bahçesi haline geldiğini gören, Nuşirevan Elçi gibi isimlerin CHP’de danışman olduğunu gören, HDP’lilere bakanlık verebileceğini söyleyen CHP’yi gören, şerefli Türk Ordusu’nu PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanmak ile itham eden CHP’lileri gören, PKK’ya yapılacak sınır ötesi bir operasyona HDP ile ret oyu veren CHP’yi gören tepkili seçmenlerinin bir bölümü İYİ Parti’ye geçecek ve oy verecektir.

Hal böyleyken Sayın Akşener’e sesleniyorum.

Masa’dan kalkma gerekçeniz Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması değil, HDP’nin o Masa’nın gizli ittifak ortaklarından biri olması nedeniyle olmalıydı.

Masa’dan kalkmanız doğru, ama öne sürdüğünüz gerekçe yanlış.

Siz "HDP’nin olduğu bir Masa’da olmam" demeliydiniz. "Bu ülkenin cumhurbaşkanını belirleyecek kilit partinin HDP olmasına izin vermem" demeliydiniz.

Ayrıca Ekrem İmamoğlu’na olan abartılı sevginize anlam veremiyorum. Bunu defalarca eleştirdim. Kendisine olan abartılı iltifatlarınızı yersiz buluyorum.

Sayın Akşener, sizin gerçek ve sadık dostunuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır.

Siyasette dost arıyorsanız Sayın Erdoğan size yeter. Sayın Erdoğan, birlikte yürüdüğü hiçbir dostunu yarı yolda bırakmamıştır. Mutlaka ona yolları kapıları açmıştır.

Sayın Erdoğan size hiçbir zaman kırıcı sözler söylememiştir. Size nezaketi kaybetmemiştir. Her defasında sizi davet etmiştir.

Bugün siz Masa’dan kalkar kalkmaz CHP’liler saldırmaya başladılar. Ne güvenilmez olduğunuz kaldı ne de ajanlığınız…

Siz daha Masa’dayken en değerli dava arkadaşlarınızdan birinin kulağını çekmek ile tenkit ettiler sizi...

Sayın Erdoğan ise size hep itidalli ve nazik yaklaşmıştır.

Millet olarak biliyoruz ki Başkanlık Sistemi’nden hoşnut değilsiniz. O zaman Sayın Erdoğan ile masaya oturun. Size göre Başkanlık Sistemi'nin aksayan yönlerini masaya yatırın ve geliştirin sistemi. Eğer bu sistem illâki değişmeli diyorsanız bunu da Sayın Erdoğan ile masaya yatırın ve yine halka götürün meseleyi.

Önce yüce Allah‘ın, sonra halkın dediği olur.

Sayın Erdoğan, memleketin hayrına olacak her projeye, öneriye açık, vizyonlu bir liderdir. Sizi en iyi kendisi anlar. Sayın Erdoğan ile ittifak yapın. Korkmayın, çekinmeyin.

Partiniz oy kaybetmez daha da büyür. Kaybettiğinizden daha fazla oyu kararsız seçmenden alırsınız.

Memleketi Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ile birlikte yönetirsiniz. Sayın Erdoğan’dan sonra bu ülkede siz iktidara yürürsünüz, siz merkez sağ parti olursunuz!

Ama tekrar söylüyorum, söylemleriniz değişmelidir. PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’ye, Yunan adalarına yerleşmiş PKK’ya silahlar veren ABD’ye, Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını gasp etmeye çalışanlara, Baykara dokunacaklarını ve Anayasa’dan Türklük kavramını kaldıracaklarını iddia edenlere, FETÖ’ye, şahsi çıkarlarını Türkiye’nin çıkarlarının üstünde tutacak olanlara karşı CUMHUR İTTİFAKI’NIN yanındayım siyaseti ile yürümelisiniz.

Sayın Akşener, siz MHP’de siyaset yaptınız, kurmaylarınız içinde de MHP’de siyaset yapmış, değer verdiğimiz insanlar var. Biz sizi Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Erdoğan ile aynı safta görmek istiyoruz. Siz Türk siyasetine damga vurmuş önemli bir lidersiniz. TV programlarında adaylığını ilan edenlerle telefon görüşmeleri yapıp, başka bir partinin belediye başkanlarını davet edip siyasi geçmişinizi ve geleceğinizi sulandırmayın, daha ciddi adımlar atın; Sayın Erdoğan ile mutlaka görüşün!

Bu ülkede memleketin menfaati söz konusu söylemi ile her parti lideri ile görüştünüz de bir tek Sayın Erdoğan’la mı görüşmeye gerek duymadınız?

Yanlış yapıyorsunuz Sayın Akşener!

Sayın Erdoğan ile tüm projelerinizi görüşün ve iş birliği yapın; Sayın Erdoğan sağlamdır, nettir.

Tekrar söylüyorum şahsınızı sever sayarım, partinizde çok değer verdiğim isimler var.

Size yukarıda saydığım gerekçelerden dolayı da Cumhur İttifakı’nın bir neferiyim, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin izindeyim, beni tanıyan herkes bilir ki objektif konuşurum, eğilmem, bükülmem, yeri geldiğinde memleketimizin ve davamızın selameti için özeleştiri de yaparım.

Sizi Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin, Sayın Destici’nin yanında, Cumhur İttifakı’nda görmek istiyoruz.

Unutmayın ki bazen bir adım geri atmak ileride sizi iki adım öne götürür.

İddia ediyorum, üç ay önce yazdığım yazıda haklı çıktığım gibi bu yazımda da haklı çıkacağımı ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Her zaman olduğu gibi son sözüm değişmez,

Allah vatana, millete zeval vermesin,

Vesselam…