Sinoplu çiftçinin tarlasına yazdığı yazı tüm Türkiye'yi hüngür hüngür ağlattı. İşte Türkiye bu yüzden asla yıkılmaz

Sinop’un Gerze ilçesinde öğretmenlik yapan aynı zamanda çiftçi olan bir vatandaş, tarlasına traktörüyle "Cumhuriyet" yazdı. Vatandaşın yazdığı yazıyı görenler duygularına hakim olamadı. "İşte Türkiye bu yüzden asla yıkılmaz" yorumları yapıldı.

Sinoplu çiftçinin tarlasına yazdığı yazı tüm Türkiye'yi hüngür hüngür ağlattı. İşte Türkiye bu yüzden asla yıkılmaz

Türkiye'nin dört bir yanında 100. coşkusu yaşanmaya başladı. Çiftçilerden de müthiş fotoğraflar gelmeye devam ediyor. 

Gerze ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki Vedat Eren, Belören köyünde bulunan arazisine Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle “Cumhuriyet” yazdı. Eren, yerden tarlasına traktörün pulluğu ile toprakta iz bırakarak "Cumhuriyet” yazdı.

Sinoplu çiftçinin tarlasına yazdığı yazı tüm Türkiye'yi hüngür hüngür ağlattı. İşte Türkiye bu yüzden asla yıkılmaz - Resim : 1

"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR" 

Vedat Eren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözüne istinaden bu yazıyı yazdığını belirtti.

Yazıyı yaklaşık 2 saatte yazdığını belirten Vedat Eren, “Türkiye üretimde çok önemli bir rol oynuyor. Cumhuriyet’in 100. yıl sebebiyle ben de tarlama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun diye Cumhuriyet yazmak istedim. Ne mutlu Türk'üm diyene. Nice 100 yıllara. Cumhuriyetimiz yaşasın. Yazıyı görenler tebrik ediyor” dedi.

Sinoplu çiftçinin tarlasına yazdığı yazı tüm Türkiye'yi hüngür hüngür ağlattı. İşte Türkiye bu yüzden asla yıkılmaz - Resim : 2