Dr. Ahmet Zeki Üçok’tan kimyasal silah iftirasına sert tepki: “Bunu söyleyen alçaktır”

tv100’de ilgi ile takip edilen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Dr. Ahmet Zeki Üçok, "TSK kimyasal silah kullandı" iftirasına sert bir dille yanıt vererek, “Bunu söyleyen alçaktır. Hiç bunun tartışması yok. Hiç kimsenin buna hakkı yok” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Ahmet Zeki Üçok, Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Ahmet Sınar, tv100.com Yazarı Doğan Çağlar; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

“Bunu söyleyen alçaktır”

Dr. Ahmet Zeki Üçok, “TSK kimyasal silah kullandı” iftirasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Üçok, “Bunu söyleyen alçaktır” diyerek sert tepki gösterdi. Üçok, “TSK’nın bugüne kadar dünyanın hiçbir noktasında kimyasal silahın ‘k’si ile bir alakası olduğuna dair tek bir delil, kanıt mevcut değildir. TSK’nın envanterinde ne kimyasal silah vardır ne de buna benzer savaş hukukuna aykırı olabilecek hiçbir madde olamaz. Bunu söyleyen alçaktır. Hiç bunun tartışması yok. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Bizim ordumuzdaki asker dünyanın en merhametli askerleridir” ifadelerini kullandı.