Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Lafarge tepkisi! "Fransızlar anlamıyordu!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan Macron'a tepki göstererek "Lafarge denilen Fransız şirketin terör örgütlerine nasıl destek verdiğini anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu. Macron'a da bunları anlattım. Şimdi Fransa Parlamentosu'nda Macron'a Lafarge'nin hesabını sordular" dedi. Erdoğan ayrıca, "Dijital terör, milli güvenliğe tehdit" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Lafarge tepkisi! "Fransızlar anlamıyordu!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında teröristlere destek Fransız şirket Lafarge konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu yılki konferansın ana temasını Hakikat Ötesi Çağda Dezenformasyon ve İslamafobi ile mücadele teşkil ediyor. Müslümanlar yanında tüm insanları da etkileyen bu iki temel sorunun gündeme alınmasını son derece isabetli buluyorum.

Konferansa katkı sunan, içeriğini zenginleştiren, tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"Haberin hangi amaçla getirildiğine dikkat etmemiz gerekiyor"

İnancımız sadece habere değil, haberin kaynağına, kimden geldiğine, hangi amaçla getirildiğine dikkat etmemiz gerektiğini emrediyor. Herhangi bir konuda karar almadan, harekete geçmeden önce haberi taşıyanı, yazanı, konuşanı iyi araştırmamız tavsiye ediliyor. Bilhassa iletişim çağında bu ilahi tavsiyelerin ne kadar önemi haiz olduğunu bizzat tespit ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Lafarge tepkisi! "Fransızlar anlamıyordu!" - Resim : 1

"Medyanın günlük hayatımızda daha fazla yer edinmesi avantajın yanında hayati riskleri de getirmektedir"

Habere ulaşmak kolaylaşırken insanlığın hakikatle bağı giderek zayıflıyor. Medyanın, özellikle sosyal medyanın günlük hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlaması avantaj yanında beraberinde hayati riskleri de getirmektedir. Bilgi kirliliği ve dezenformasyon bu tehditlerden en fazla öne çıkanlardır.

"Dijital terör, ülkelerin milli güvenliklerine açık tehdit oluşturmaktadır"

Dijital terör ülkelerin milli güvenliklerine de açık tehdit oluşturmaktadır. Dezenformasyon hibrit savaş kapsamında sık başvurulan araçlardan biri haline gelmiştir. Türkiye olarak siyasetten diplomasi, kamu düzeni ve toplumsal olaylara kadar sıkça karşılaşıyoruz. Dünyada yalan üretilmiş, maksatlı haberlere en çok maruz kalan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

FETÖ'den bölücü terör örgütüne, marjinal yapılardan uluslararası medya kuruluşlarına kadar ülkemiz karşıt odakların hedefi durumundayız. Bilhassa terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz haklı mücadele tamamı yalan, hezeyan dolu haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor. DEAŞ'a karşı zafer kazanan tek ülke olmamıza rağmen aksi yönde ahlaksız suçlamalara maruz bırakılıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Lafarge tepkisi! "Fransızlar anlamıyordu!" - Resim : 2

"Anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu"

Dün bize iftira atanların DEAŞ'la iş tuttuğu, ticaret yaptığı, teröristlere milyonlarca Avro aktardığı bugün delillerle, mahkemelerle ortaya konuluyor. Fransız çimento devinin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destek verdiğini, yardımcı olduğunu, onlara tüneller açmak suretiyle oralarda nasıl mikserlerle betonlar döktürdüğünü anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu.

"Yalancının mumu yatsıya kadar yalan"

Fransa'nın Başkanı Sayın Macron'a bunları anlattım. Şimdi Fransa parlamentosunda Macron'a bunun hesabını sordular. Şu anda gündemdeki en önemli konulardan biri hale geldi. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yalan. Bu yalan tutmadı. Teröre destek veren en önemli kurumlardan bir tanesi olarak artık her şeyiyle açığa çıktı.

"Kanunlaşan mevzuatın önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum"

Üzülerek belirtmek isterim ki henüz bu hedeflere ulaşamadığımızı görüyoruz. İstanbul'da faaliyet gösterecek medya forumunun faal hale getirilmesi yerinde olacaktır. Hepinizi medya forumuna katılmaya davet ediyorum. Haber Ajansları Birliği, İslam Yayıncılığı Birliği gibi medya kuruluşları arasında işbirliğine dönük adımların hızlandırılmasını bekliyoruz. Ülkemizde bu hafta kanunlaşan mevzuatın önemli bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum.