İdlib'deki saldırıda şehit sayısı arttı

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İdlib’de saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha şehit olmuştur" ifadeleri yer aldı. Son gelen açıklamanın ardından şehit sayısı 6'ya yükseldi.

İdlib'deki saldırıda şehit sayısı arttı

İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışı yapıldı.

Saldırıda ilk olarak 4 asker şehit oldu, 9 asker ise yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen ikinci açıklamada saldırıda yaralanan 1 askerin ve 1 sivil personelin daha şehit olduğu bildirildi.

Saldırıda toplam şehit sayısı 6'ya çıktı.

 Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir.

Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır."

MSB'den gelen son açıklamanın ardından şehit sayısı 6'ya yükseldi.