Sözcü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yılın son kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor. Kalın, açıklamalarında Kanal İstanbul projesi için, "Bir devlet projesidir, belediye değil" dedi.

Sözcü Kalın: Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye değil

Sözcü Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-(Değerli konut vergisi) Bir yıllık erteleme söz konusu olabilir.

-ABD ve Rusya'nın YPG/PYD terör örgütüyle çeşitli ilişkilere girdiğini gözlemliyoruz. Sınırlarımıza dönük hareketlilik olursa karşısında dururuz.

-Uluslararası toplumun tanıdığı meşru hükümetin yanında yer almaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Libya halkını kendi başına bırakamayız.

-(Libya tezkeresi) Libya hükümetinin ve halkının yanında olmanın gerektirdiği adımları atmaktan sarfınazar etmeyiz."

-Kalın: (ABD Kongresi'ne) "Yaptırım diliyle, tehditlerle Türkiye'yi hizaya getirmek gibi beyhude çabanın içerisinde olmasınlar, kimseye yararı olmaz."

"(Kanal İstanbul) Türkiye için yapılabilir, İstanbul için önemli bir projedir. 'Yaptırmayız' tarzı yaklaşımların sonuç vermediğini gördük."

"Rusya dahil olmak üzere Hafter'e askeri desteğin verilmesi oradaki sürece katkı sunmamaktadır."

"Montrö'yü tartışmaya açmayız. Montrö Boğazlar Anlaşması, Türkiye'ye boğazlar konusunda tam yetki veren bir anlaşmadır."

(Togo Kuleleri) Bizim için önemli olan iddiaların en kısa sürede aydınlatılması, bir ihlal, suç varsa gereğinin yargı makamlarınca yapılmasıdır.