Manisa'da şiddetli deprem!.. İstanbul'dan da hissedildi!

Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 15 saniye süren deprem büyük paniğe neden oldu. Deprem çevre illerden ve ilçelerden de hissedildi. 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "(Manisa merkezli deprem) İletişim ve ulaşım alanında hafif bir yoğunluk oldu. Bizim işlerimizi aksatacak herhangi bir sıkıntı yok, kontrolümüz altında." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada "Manisa Saruhanlı'daki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 10.21'de merkez üssü Saruhanlı olan 5,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem 9,29 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

MANİSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Manisa Valisi Yaşar Kardeniz yaptığı ilk açıklamada "Şu ana kadar bir hasar ihbarı gelmedi" ifadelerini kullandı.

Saruhanlı Belediye Başkanı'ndan açıklama

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "Belediye encümen toplantısı sırasında binamız müthiş şekilde sallandı. Saruhanlı'da yaşayan hemşehrilerimize acil şifalar diliyoruz. Ekibimizle birlikte sahaya çıkıp hasar tespiti yapacağız" dedi.

Çok sayıda ilde hissedildi

Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.

Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

Bir deprem daha

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 10.36'da 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 17,41 kilometre olarak açıklandı.

Bir kez daha sallandı!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bu kez de 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 17.11'de yerin 7.7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.