Son Nefesime Kadar uyarlama mı? Son Nefesime Kadar hangi diziden uyarlama?

Küçük bir kasabada komiser bir kadının hayatının anlatıldığı ve Emre Kınay ile Nurgül Yeşilçay’ın başrolünde yer aldığı Son Nefesime Kadar dizisinin konusu merak uyandırdı. FOX TV’de yayınlanan Son Nefesime Kadar dizisi, BBC'nin ekrana getirdiği drama yapımı Happy Valley’den uyarlandı.

Son Nefesime Kadar uyarlama mı? Son Nefesime Kadar hangi diziden uyarlama?

Sezonları 6'şar bölümden oluşan BAFTA ödüllü Happy Valley, küçük bir kasabada geçiyor. Türkiye’ye uyarlanan Son Nefesime Kadar dizisinde de Happy Valley gibi küçük bir kasabada komiser olarak görev yapan bir kadının hikâyesi anlatılıyor. Drama türünde çekilen dizi, yayınlandığı dönem geniş izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

SON NEFESİME KADAR DİZİSİ UYARLAMA MI?

FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Son Nefesime Kadar dizisi, BBC yapımı Happy Valley’den uyarlandı.

Son Nefesime Kadar uyarlama mı? Son Nefesime Kadar hangi diziden uyarlama? - Resim : 1

HAPPY VALLEY DİZİSİNDE NE OLUYOR?

İngiliz suç ve drama dizisi Happy Valley’de Yorkshire kasabasında yaşamını sürdüren polis çavuşu Catherine’nin başına gelenler anlatılır. Seneler önce kızını kaybeden Catherine, oğlu ve uyuşturucu tedavisi gören kardeşi ile ilgileniyor. Yıllardır hüküm süren uyuşturucu problemini çözmeye çalışan Catherine, bu esnada kasabada bir kaybolma vakasının meydana gelmesinin ardından zorlu bir mücadelenin içine girer.

Catherine Cawood’un (Sarah Lancashire) hikâyesinin anlatıldığı Happy Valley için ‘’Tanık olacağınız şiddeti, başka dizilerde o kadar kolay göremezsiniz. Dizideki şiddet gerçek gibi’’ yorumları yapılmıştı.

Bir adam kaçırma, cinayet, işkence ve bitmeyen şiddet hikâyesinin anlatıldığı Happy Valley’de Catherine, bir iş insanının kızının kaçırılması olayını araştırmaya başlar. Kaçıranlardan biri, Tommy’dir (James Norton.)

Son Nefesime Kadar uyarlama mı? Son Nefesime Kadar hangi diziden uyarlama? - Resim : 2

Tommy, Catherine’in eski damadıdır ve kadın onu kızının intiharından sorumlu tutar. Catherine, kızının intiharının etkisindedir. Acı çekip yas tutmaya devam eden Catherine, adaletin yerini bulmadığını düşünür.

BBC’nin önemli senaryo yazarlarından Sally Wainwright imzasını taşıyan Happy Valley’de suçlu daha ilk bölümünden itibaren bellidir. Karakterler işlenirken daha karmaşık hâle geldiği ve 2. sezonunun da içine katıldığında, iyi ve kötü kavramları arasındaki ayrımın iyice grileştiği belirtiliyor. Catherine yaptığı işe inanan, kitabına uygun hareket eden sert bir polis ancak, sorunlu aile üyeleriyle etkileşiminde izleyiciye yansıttığı duygusal karmaşıklıktan dolayı sevilen bir karakterdir.

Eroin bağımlılığından yeni kurtulan kız kardeşi Clare ile harika diyalogları olan Catherine, torununa karşı aşırı sevgi doludur.

Happy Valley’in çekildiği kasaba, nefis bir doğanın içine kurulmuş, nehirler, yemyeşil vadileri ile göz kamaştıran bir yer.

Dizi, 2014 yılında BBC’de ilk sezonu yayınlandıktan 1 yıl sonra BAFTA kazandı.