Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Elon Musk’tan deprem bölgesi için Starlink açıklaması!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde depremin ardından telefon hatlarında kesinti yaşandı. Haberleşmede yaşanan sorun nedeniyle Elon Musk’tan deprem bölgesi için Starlink gönderebilecekleri açıklamasında bulundu. Peki, Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Spacex Starlink uydusu deprem bölgesinde çalışacak mı? İşte detaylar…

Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Elon Musk’tan deprem bölgesi için Starlink açıklaması!

Deprem bölgesindeki iletişim hatlarında yaşanan sorun nedeniyle pek çok kişi yakınlarından bir süre haber alamadı. Yaşanan yoğunluktan dolayı telefon hatları kilitlenirken, arama kurtarma çalışmaları için sık sık uyarı yapıldı.  SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, Türkiye'de meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu.

Musk, "Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX şirketimiz Starlink uydularımızı Türkiye'ye gönderebilir." ifadelerini kullandı.

STARLİNK UYDUSU NEDİR, NE İŞE YARAR?

Starlink, binlerce küçük uyduyu bizden 550 kilometre yukarıya alçak Dünya yörüngesine (ADY) yerleştiren bir uydu takımyıldızı projesidir. Fiber veya yere yerleştirilmiş fiber optik kablo aracılığıyla sağlanan internet, uydu internetinden çok daha hızlı yükleme ve indirme sunduğu için iletişim kesintisiz sürdürülüyor. Starlink uyduları, yörüngede dönerek büyüyen bir özel uydu ağı yoluyla gezegendeki hemen hemen herkese internet bağlantısı sağlamayı amaçlayan bir girişim olarak öne çıkıyor. Starlink yörüngede yer alan diğer uydular gibi internet erişimi sağlar, kırsal alanlarda ve dünyanın diğer bölgelerinde yüksek hızlı geniş bant erişimi olmayan yerlere internet sağlar.