Süleymani-Kanal İstanbul-Portakal

Bunu tartışırken asıl konuşulması gerekeni atlamamalıyız. ABD, meşru bir ülkenin, meşru bir komutanını hem de başka bir ülkenin topraklarında öldürerek, uluslararası hukuk kurallarını yerle bir etmiş, terörist bir eyleme imza atmıştır. Bugün bu duruma ses çıkarmayanlar, yarın aynı olay başlarına geldiğinde itiraz etme hakkına sahip değillerdir. Biz bu rezilliği tartışacağımıza, ‘3. Dünya savaşı başlar mı?’, ‘ABD Irak’tan çekilir mi?’ gibi cevapları koskocaman ‘Hayır’ olan kısır tartışmaların peşine düşüyoruz.

Her istediğini yapma özgürlüğünü kendisinde gören ABD’ye nasıl ‘dur’ deneceğini konuşmamız gerekmiyor mu? Bakın ne oldu? Dünyayı ayağa kaldıran Trump, hiçbir şey olmamış gibi masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi, hatta İran’ı da masaya davet etti. Milletin aklıyla alay ediyorlar.  

*************************************************

Gelelim Kanal İstanbul’a!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, televizyon ekranlarında Kanal İstanbul’u savunan bir tane bilim adamı bulamadığını söylüyor. Şöyle sağıma soluma baktığımda inanın ben de öyle bir bilim adamı göremiyorum.

Durum böyle olunca insanın aklına, projenin ÇED raporuna imza atan 7 üniversiteden 200’ü aşkın akademisyen geliyor. Nerede bu bilim adamları? İmzaları silah zoruyla mı attınız? Tartışma bu kadar alevliyken niye çıkıp birkaç kelam etmiyorsunuz? Kimden, neden çekiniyorsunuz? Sizden çıt çıkmayınca politikacı İmamoğlu, bilim adamı edasıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor doğal olarak.

*************************************************

Bir diğer konu da Fatih Portakal!

Doğu Akdeniz’de varolma mücadelesi veren Türkiye’yi, Libya’ya asker gönderme kararı aldığı için ‘emperyalistlik’le suçlayan Fatih Portakal… Dünyanın bir numaralı emperyalist ülkesi ABD’nin medya devi Robert Murdoch’un FOX TV’sinde çalışan Fatih Portakal… Birinin FOX TV’de çalışması abes bir şey değil tabi ki. Ancak, emperyalistlerin sözcüsü gibi davranıyorsun Fatih Portakal… Hatta bu yediğin ilk nane de değil Fatih Portakal…

Sahi sen kimin adamısın Fatih Portakal?