TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze için 3 temel şartı sıraladı: 3 temel mesele çözülmeden barış asla gerçekleşmeyecektir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Batılı ülkelerin Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmasını eleştiren Kurtulmuş, Gazze için 3 temel şartı sıraladı. Kurtulmuş, "Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmalı. Müslümanların kutsal mekanlarının korunması garantiye alınmalı. Yahudi yerleşimcilerin yani işgalcilerin oradan çıkarılması esastır" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze için 3 temel şartı sıraladı: 3 temel mesele çözülmeden barış asla gerçekleşmeyecektir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğinde düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi.

Gazze için çözüm önerilerini sıralayan Kurtulmuş, "Bütün bunların dışında Filistin zulmünün çözülmesi için 3 temel şart. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmalı. Müslümanların kutsal mekanlarının korunması garantiye alınmalı. Yahudi yerleşimcilerin yani işgalcilerin oradan çıkarılması esastır. Bu 3 temel mesele çözülmeden barış asla gerçekleşmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

Ne yazık ki Batılı ülkeler katliamı yapana katliam yapıyorsun diyemiyorlar. Katliama karşı sessiz kalıyorlar. Gazze’de yaşananları duymuyorlar, görmüyorlar.

"BATI, KATLİAMIN KARŞISINDA KÖR OLMAYI TERCİH EDİYOR"

Zalimin arkasında durup, gücünü artırıyorlar. Soykırım boyutuna varan bir katliam. Batı, Gazze’deki katliamın karşısında kör olmayı tercih ediyor.

Ümidimiz ateşkesin kalıcı hale gelmesi. Bu zulüm yapanların yanına kar kalmayacaktır. Netanyahu ve çetesi uluslararası mahkemede hesap vermelidir. Dünya Filistin halkı ile dayanışma içinde olmalıdır. Uluslararası camia Gazze konusunda üzerine düşeni yapmalıdır.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu zulmü yapanların yanına kar kalmayacak. Netanyahu ve çetesi mutlaka hesap vermelidir. Uluslararası camia her türlü hazırlığı yapmalıdır.

İnsanlık cephesi diyebileceğimi büyük bir kitlenin biraraya geldiğini görüyoruz. Ümit ediyoruz yeni bir dünyanın kurulması mümkün olur.