Terörle mücadele neredeyiz?

Ama size net söyleyeyim; Türkiye terörle mücadelede şehitlerimizin, gazilerimizin, görev yapan askerimizin, devlet görevlilerimizin katkılarıyla gerçekten PKK terör örgütünü artık bitirme noktasına geldi.

Bunu somut verilerle de söylemek mümkün. Büyük fedakarlıklarla, ciddi anlamda kazanılmış profesyonel tecrübeyle, kabiliyetlerle ve bu konuda yaşanmışlıkların somut adıma dönüştürüldüğü harekatlardaki kazanımlarla bu noktaya gelindi.

Bu harekatlar şov amaçlı yapılmıyor, her bir harekatın ayrı ayrı sorumluluk kaplama bölgesi ve bir bütünün tamamlayıcı parçası olma özelliği var.

400’ÜN ALTI

İçişleri Bakanlığı’nın son harekatı ya da TSK’nın yurt içi ve yurt dışı güvenlik harekatları, hepsi bir mantık çerçevesinde yapılıyor.

Daha önce çeşitli noktalarda yapılan harekatlarla diğer bölgeler temizlenmişti. Ve bu hafta itibarı ile, PKK’lı terörist sayısı Türkiye’de 400’ün altına indirildi. Bunu İçişleri Bakanlığının resmi çalışmalarından da anlıyoruz.

Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ekibiyle birlikte gerçekten çok profesyonel, koordineli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Gelinen noktada yurtiçinde terörist sayısının 400’ün altına indiğini söyleyebilmek çok önemli. Soylu’nun bu konuda açıklama yapmasını görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Hatırlarsınız; sskiden terör örgütü binlerle ifade ediliyordu. İçerde 5 bin var, dışarda da 5 bin var diye tabir edilen rakamlar artık yok.

Türkiye’nin 15 Temmuz’daki FETÖ kalkışması sonrası uygulamaya aldığı temel güvenlik stratejisinin iki kritik boyutu var.

Terörle kaynağında mücadele ve diplomaside milli çıkarların her türlü maliyet göze alınarak korunması. Bu nedenle karasularımızın bağımsızlığı için ta Libya’ya kadar uzanmamızın sebebi bu.

Bunları yaparken unutmayalım; toplam milli güç unsurlarını maksimize edecek kapasite gelişimi de yine yerli ve milli imkanlarla sağlanıyor.

İşte tüm bu çerçevede başarı da böyle sağlanıyor.

Ülkemizin yanında kalmaya devam.

Nice güzel bayramlarınız olsun....

Sağlıkla kalın..